Bezimienny Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 Witam. Hmmm niewiedziałem gdzie to wstawić czy tutaj czy do ID no ale wybrałem tu, mam nadzieje że dobrze i moje pytanie brzmi:Wie ktoś co to za model?Odrazu mówie że zdjęcie nie moje tylko to jedyne jest, taka aukcja była, ale właściciel sprzętu też niewiedział co to za model, wie ktoś?Pozdrawiam.
sidzok Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 a na aukcji nic nie napisał?? Na 100% nie jabelek.kształtem przypomina PulsarIV". pozdrawiam
Bezimienny Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 no nic nie pisał ja dzwonilem do niego on mówi że nie wie co to za model, mówił że jest jeszcze gwarancja do września...mówił że dobry zasięg do dużych rzeczy ponad do 2m albo czasem ponad...
Bezimienny Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 tak ale to bedzie ten Pulsar IV Dzięki pozdro:)
sidzok Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 wpisz w google wykrywacz pulsar" i zobacz jak wygląda! a ile gościu chce za tą wykrywkę?? bo na allegro nowe stały po ok 250zł coś w tych granicach
psioter5 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 oo ta zasięg ponad 2m :D chyba na sondzie jaka mam ja 77x77cm :D
Bezimienny Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 no na allegro niema juz a gosciu 140 chce z gwarancja do wrzesnia....pyli sie???
psioter5 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 niech przesyłkę ci dorzuci i bierz. tylko takim sprzętem się nakopiesz bo nie rozróżnia metali i nie ma dyskryminacji, ale można do niego zrobić najróżniejsze cewki.
sidzok Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 tak do 150zł z przesyłką się opłaca! Nic lepszego w takiej cenie nie znajdziesz! pzdr
Bezimienny Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 no z przesyłką 160:)już kupiłem może jutro przyjdzie... właśnie a jak to z tymi cewkami jaka musi być aby była dobra tzn chodzi mi o jej wymiary tak żeby dawała dobry rezultat? bo im większa tym głębiej sięga? a jak większa to gorzej do małych rzeczy typu: łusek, monetek? czy lepiej?
psioter5 Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 z monetkami o jest trudno z pulsarem ale ludzie kopią i monety. Ja do swojego mam ramę 77x77cm cewkę 20 i 30cm
Bezimienny Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 Psioter5 a co zrobić żeby były osiągi najwyższe trzeba ten,,kurek,, na full przelręcić w prawo?Pozdro ,kurde naprawde niewiem...:)
psioter5 Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 hehe :D ustawiasz tak na pograniczy minimalnie przed piszczeniem :) jak kręcisz w prawo włącza się pisk to minimalnie cofasz żeby ucichł, jeżeli się samoczynnie wzbudza to jeszcze minimalnie w tył.
DOMILUD PL Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 Też zaczynałem od Pulsara IV. Psioter5 napisał w zasadzie wszystko w temacie ustawienia. Zasięg 2 m to oczywiście bzdura, ja nie trafiłem niczego głęciej niż 70 cm (chyba, że akurat rzeczywiście niczego głębiej nie było tam gdzie chodziłem). Podstawowy minus oprócz pewnie zasięgu to kiepska konstrukcja. Wyłamują się uchwyty na przegubie na mocowaniu cewki, zapiaszcza się wyłącznik (raz reklamowany, za drugim razem już sam wymieniłem na solidniejszy), przeciera się izolacja przewodu na połączeniu z cewką i przy wtyku. W trakcie deszczu skrzynkę pakój w worek foliowy, bo wilgoć chyba przez gniazdo słuchawek dostaje się do środka i zakłóca sygnał dźwiękowy. Poza tym jak za te pieniądze sprzęt niezły. Wykopałem nim oprócz niestety zbędnego złomu całą furę militarki.Właśnie militarki, bo z monetkami kiepsko.
psioter5 Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 jak na wykrykę do 300zł to nie można wymagać nie wiadomo czego. a zasięgi około 2m są możliwe z cewką ramową, nawet ponad 2m można wyjść. puszkę od piwa mniej więcej 90cm. W temacie sprzęt do trzepania okopów opisałem zasięgi.
Bezimienny Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 ok no przy moim Pulsarze IV cewka ma 30cm no a z zasięgiem to się jutro przekonam bo pójdę z nim w teren...ale i tak się okazało że ta gwarancja nie do września 2011r a do września 2012r...także myślę że za te 160 zł było warto:)Dzięki DOMILUD PL a w szczególnośći Tobie psioter5 za pomoc i ,że wytrzymałeś te moje pytania i miło odpowiedziałeś:) P.S. biorę się za czytanie ,,sprzęt do trzepania okopów ,,Pozdro ;)
psioter5 Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 jak wrócisz z terenu koniecznie pokaż fotki z tym co wykopałeś, i uważaj na urwiłapki.
Bezimienny Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Napisano 7 Lipiec 2011 niewiem chyba sie nie pyli wrzucać, ogólnie to zanlazłem zapalnik od ruskiego pocisku ale bezpieczny, troche złomu, i jakiś zamek ale nie od drzwi bardziej mi do jakiś bunkrów pasuje,w lesie wykopany, niewiem czy wypada ale może na id go wystawie...a jutro ide na okopy to może coś trafie to pokaże ,ale ogólnie nie narzekam pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.