sierzant36 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Niedawno będąc Dolomitach odwiedziłem ciekawe muzeum,które w swej ekspozycji głównie nawiązuje do wydarzeń z lat 1914-1918 na terenie regionu Trydent-Górna Adyga.Muzeum jest prywatne i wszystkie eksponaty właściciel gromadził przez kilkadziesiąt lat.To dość sympatyczny Pan i nawet wyraził zgodę na robienie zdjęć swoich eksponatów.Tutaj dam tylko linka do strony,gdzie jest oficjalna galeria muzeum(kliknąć:Galleria Fotografica).Poznałem miejscowych miłośników eksploracji i wymieniliśmy się doświadczeniami dot.wspólnego hobby.Ogólnie teren jest bogaty w wydarzenia historyczne,liczne pozostałości zamków,fortów włoskich i austriackich usytuowanych wysoko w górach.Przez najbliższą okolice przebiegała słynna droga Via Claudia Augusta.Powiem tylko że jestem umówiony z włoskimi chłopakami na kilkudniowe poszukiwania gdzieś w październiku...Tutaj link do strony..Pozdrowienia i miłego oglądania...http://www.mostradiborgo.it/
sierzant36 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Nie mogłem się powstrzymać i dodałem coś od siebie.Poznajecie ten mundur..? Nosili go także Polacy w CK armii.(przepraszam za słabą jakość zdjęcia ale na podorędziu był tylko telefon).
samgnus Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 Witam! Osobiście zdecydowanie wolę takie włoskie forty z okresu Wielkiej Wojny...Nie trzeba płacić za wstęp,pytać o zgodę na fotki,no i można się rozejżeć".P.S.Forka z początku lipca br.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.