piston Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 witam wszystkich:) w końcu znalazłem prace i chce spełnić swoje marzenie - kupić sobie wykrywacz metali. Interesuje mnie głównie militarka. Szukam czegoś w granicy 600zł. Pomożecie ? ? ? z góry dzięki;)
jan-80 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 piston z tymi pieniędzmi będzie ciężko bo w tej chwili stać cie na Midasa lub Jabla lepiej dozbierać trochę pieniędzy i zakupić Hs-3 smętek:)Chodzi ci o sprzęt nowy czy używany ???
psioter5 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 możesz kupić i Midasa ale nakopiesz się strasznie, smętek to klasa militarki, ale 800zł musiał byś mieć na taki sprzęcik z 2 ręki.
jan-80 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 psioter5 zgodzę się z tobą, a co do wykrywacza z drugiej reki różnie można trafić wiadomo :)
psioter5 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 ja jestem człowiekiem który wieży w moc używanych rzeczy, np wykrywka kosztowała mnie 1000zł zamiast 1480 :) a jakoś w gwarancję nie wieżę.
jan-80 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 psioter5 nie mówię ze wszystkie rzeczy używane są złe lub popsute ale wiesz ze różnie można trafić :)
irek76 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 To fakt,nie tak dawno przewiozłem się na używce kupionej na znanym portalu,a mianowicie nieszczelna cewka co wyszło po jakimś czasie na mokrej trawie.
andzy Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Polecam fishera F2! jest bardzo latwy w obsludze i dla poczatkujacego idealny. jest bardzo czuly na kolorki i male przedmioty wiec daje duzo frajdy. spokojnie zmiscisz sie w 600 jak poszukasz. Pozdrawiam i zycze powodzenia
psioter5 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 no ja jeszcze się na używanych nie przejechałem więc na razie chwalę :D n f2 na militarke to nie najlepszy pomysł :/ jak jesteś szeroki w barach to kup szpadel i Midasa :) pogadaj z kol. karabinem on jest guru Midasa
marcelxbox Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Ja na militarkę do tych 600zł doskrobał bym jeszcze te 200zł i kupił bym HS- Smętka i głowy bym sobie niczym innym nie zawracał .
psioter5 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 ja gdy kupowałem mój 2 wykrywacz po md za 130 zł patrzyłem np na ace 150 za 600zł na nieosiągalna maszynę poszukiwawczą później dorobiłem do tych 600zł i popatrzyłem na ace 250 i dozbierałem do 700zł później zapatrzyłem się na Proximę i f5 oba były za 1000zł dozbierałem i pohamowałem się z dalszym zbieraniem :D Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Rutusa Proximy. dodam że nie pracowałem wtedy nigdzie a o dofinansowaniu od rodziców mogłem zapomnieć :P
Józefowski Leśnik Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Na militarkę polecam HS-3. do tych 600 zł pozbieraj jeszcze z 200 zł i kup sobie wykrywkę u Pana Henryka. Osiągi ma całkiem, całkiem. Ja zaczynałem od Jabla, później kolega pokazał mi HS-3 i to było to. Polecam!
colemar Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 A ja polecę Penetratora dołóż 150zł i będziesz go miał firmy Armand, niedawno wrócił z gwarki w tydzień mi zrobił wykrywacz bo układ od stabilności mi pływał" :) i teraz to już w ogóle cudo jak dla mnie :) poprawi się pogoda to zrobię niezależny test w ziemi bo ludzie buczą jak stare pryki na wykrywacze tej firmy pewnie nie pokrywając swoich wypocin prawdziwymi opiniami tylko zasłyszanymi. Co jak dla mnie użytkownika tego wykrywacza jest naprawdę denerwujące także nie słuchaj tych co uważają że to słabe wykrywacze. Mają bardzo duże osiągi :) dla przykładu: łuska myśliwska ~40cm, PRL'owskie 50gr ~20cm i nie musiałem się wsłuchiwać bardzo wyraźny odczyt na tych głębokościach, co świadczy że zasięg jest jeszcze większy.Pozdrawiam :)
gudek82 Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 Witama ja kolego poleciłbym Ci Salamandrę, można w tej cenie ją wyrwać, na militarkę fajny sprzęt, a i kolorku też poszukasz, poczytaj sobie posty o niejPozdrawiam gudek82
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.