Skocz do zawartości

Sezon 2011 ! Bieszczady START !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich. nareszcie wakacje czyli dla mnie sezon on;] trzydniowy wypad był bardzo opłacalny;p jednym ze znaleźisk było to oto oznaczenie. dokładnie nie wiem jeszcze co to jest, rozmawiająć z innymi odkrywcami powiedzieli mi żę jest to carskie odznaczenie dla jakiś oddziałów strzeleckich . coś w tym stylu. dziwiło mnie to ze carskie bo znalazłem go w miejscu gdzie nie powinno go byc. bd wiecej zdjec i opisów z tej wypray;]

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pozostałe zdjęcia nie weszły ...

to jest dział Nasze odkrycia (bez identyfikacji)

więc jeżeli masz jakieś pytania - zapraszam do odpowiedniego działu.
Napisano
kolego Dezerter wrzuc drugą strone tej klamry z tego co ja widze to jest kopia a dlaczego ? bo klamry podoficerskie miały nitowany uchwyt na zaczep a z tego co widze to na twijej niema nitów
Napisano
nie muszą mieć nitów :)
Mr.Dezerter.1918- daj rewers klamry i godła - powiem szczerze że nie podoba mi się historia" tej klamry i zaciemnienia jak po kwasie - obym się mylił :) - gratuluje odznak super - pozdro
Napisano
..... no ale cóż nastepnym razem bd wiedział zeby nie brać niec od nieznajomych..heh...
pozdro.

ostrzegam przed słownictwem na Forum

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:16 27-06-2011
Napisano
wracając do tematu - były również haki nitowane - ale nie koniecznie - akurat w moich nie ma nitowanej
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/sdwew_copy.jpg
Napisano
nie prawda. jakoś ja jestem z bieszczad i nie zyje z tego.. to są głodne kawałki.. a tą klamre dostałem od przyjezdnego. bo nigdy wczesniej nie widziałęm sie z nim na moich terenach. fakt ze dałem sie nabrać ale co poradzić chodz siedze w tym hobby kilka lat to jeszcze duzo jest nauki przede mną. pozdro;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie