mp Napisano 9 Marzec 2004 Autor Napisano 9 Marzec 2004 czy wogole sa takie?? potrzebowal bym do rekonstrukcji wrzesniowej polskiej maski p.gaz ,a jesli sa to skad je mozna wziasc???
Romel79 Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Zapytam się kumpla , ma idealną wrześniową , ale bez pochłaniacza . pzdr
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Ty chcesz wziąć, kupić, odkopać czy kopię?Bo na bazarku na Kole [w Wawie-przyp.tłum.] zawsze znajdziesz jakiegoś RSC, czy WSR-a. Ceny od 30 zeta w górę (do granic absurdu).
bartekl23 Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 jeżeli chcesz miec RSC to wypchaj tylko puchę czyms i już, a jeśli w trobie to kup zwykłego słonia za 10 zł:-)
mp Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 hehe ,kombinowalem jakby tutaj chociarz w nieznacznym stopniu upodonic slonia do przed wojennej i wykombinowalem ze wezme maske od MC-1 a rure i pochlaniacz od slonia i jest jakies podobienstwo :)))
Gość Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Zieloną torbę od cywilnej maski jest łatwo przerobić na przedwojenną. Wystarczy z lewej strony tą wypustkę podwinąć do środka i przyszyć do ścianki. Tą z prawej należy zawinąć opod kątem prostym do ścianki i doszyć na okrętkę. Należy rozpruć przednią klapę i zrobić ją na przedwojenną. Zrobić taką jakby dziurkę od guzika, podszyć skórą i wpakować na przednią ściankę bolec mocowany pod skórzaną podkładkę (ja zrobiłem bolec z nypla motocyklowego, dokręciłem od drugiej strony podkładkę z blachowkręta i całość oblutowałem i dobrze siedzi w skórze). No i koniecznie trzeba przerobić pasek na taki mocowany z tyłu. I na koniec walnąć z przodu napis, a w środek wszyć instrukcję użycia. Całość najlepiej potem przeprasować. Z boku klapy warto jeszcze doszyć taką ściankę, a w środku przegródkę na pochłaniacz. Materiału starczy z tego, co jest w środku.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.