Skocz do zawartości

kopie maske p.gaz...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy wogole sa takie?? potrzebowal bym do rekonstrukcji wrzesniowej polskiej maski p.gaz ,a jesli sa to skad je mozna wziasc???
Napisano
Ty chcesz wziąć, kupić, odkopać czy kopię?
Bo na bazarku na Kole [w Wawie-przyp.tłum.] zawsze znajdziesz jakiegoś RSC, czy WSR-a. Ceny od 30 zeta w górę (do granic absurdu).
Napisano
hehe ,kombinowalem jakby tutaj chociarz w nieznacznym stopniu upodonic slonia do przed wojennej i wykombinowalem ze wezme maske od MC-1 a rure i pochlaniacz od slonia i jest jakies podobienstwo :)))
Napisano
Zieloną torbę od cywilnej maski jest łatwo przerobić na przedwojenną. Wystarczy z lewej strony tą wypustkę podwinąć do środka i przyszyć do ścianki. Tą z prawej należy zawinąć opod kątem prostym do ścianki i doszyć na okrętkę. Należy rozpruć przednią klapę i zrobić ją na przedwojenną. Zrobić taką jakby dziurkę od guzika, podszyć skórą i wpakować na przednią ściankę bolec mocowany pod skórzaną podkładkę (ja zrobiłem bolec z nypla motocyklowego, dokręciłem od drugiej strony podkładkę z blachowkręta i całość oblutowałem i dobrze siedzi w skórze). No i koniecznie trzeba przerobić pasek na taki mocowany z tyłu. I na koniec walnąć z przodu napis, a w środek wszyć instrukcję użycia. Całość najlepiej potem przeprasować. Z boku klapy warto jeszcze doszyć taką ściankę, a w środku przegródkę na pochłaniacz. Materiału starczy z tego, co jest w środku.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie