Skocz do zawartości
  • 0

Pierścień

zaara

Pytanie

Napisano

Pierścień ten jest przekazywany z pokolenia na pokolenie w mojej rodzinie .Chyba jest bardzo stary . Prosze o opinie z jakiego wieku pochodzi.Obraczka pleciona - regulowana - otwarta .

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na pierwszym zdięciu ten pierscioneczek jest lekko zabrudzony .Co to jest piasek???
moze więcej foteczek wysokiej rozdzielczosci to coś pokombinujemy.pozdrawiam Andrzej
Napisano

Wygląda na złoty ale pewności nie mam .
Czy może mi kolega wyjaśnić co znaczy ten bukszpan ?
Dzięki z góry za wszystkie odp

Napisano
Fajnie wyszło ;-) ale to niby zielone to raczej złudzenie , bo jak patrzę na niego to nie ma żadnych śladów tego koloru .
Ten pierścień został podobno znaleziony prze moją pra pra pra babkę w lesie w okolicy zamku.To bardzo misterna robota .
Napisano
Dziękuję za odp . To jestem zaskoczona ! Teraz się zastanawiam , czy jest złoty czy może tylko pozłacany ? Żadnych prób tam nie ma ani nic w tym rodzaju . Ciekawe co to za kamień , bo mnie się wydaje ,że to może być odmiana granatu o nazwie grossular , przynajmniej jest do niego podobny . Jak myślicie ?
Napisano
Pewnie tak ale nie zamierzam się go pozbywać , bo cudownie wygląda na ręce :-)Do złotnika pójdę z pewnością .
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi !
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie