Skocz do zawartości

Fisher F75 - Proszę o poradę

szeryfns

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!Mam mały problem z użytkowaniem wykrywacza marki Fisher F75.Baterie(cztery paluszki")dociskane są jak zresztą w innych wykrywaczach, za pomocą sprężynek.W tym jednak są one bardzo delikatne - jakiś czas temu ułamała mi się jedna a dziś strzeliła" druga i to ta która jest głębiej.Sprężynek jakoś nie udało mi się przytwierdzić powtórnie.Na razie radzę sobie dociskając baterie kawałkami zgiętej blaszki alu z puszki ale nie wiem czy to nie wpływa negatywnie na działanie wykrywacza.Zresztą trzeba sobie z tym radzić w terenie gdy wymieniam baterie i kosztuje mnie to sporo nerwów i czasu:)Może ktoś z szanownych użytkowników tego sprzętu miał podobny problem?Proszę o wszystkie rady w tym temacie.Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.Pozdrawiam!
Napisano
Ty mi tu nie mów, jakie to delikatne ;) Łamało się różne rzeczy w różnych wykrywaczach...

Trzeba to przyznać od początku, że ten model się nie udał. To łamiący się stelaż, to chybotająca się elektronika, ów zasobnik na baterie... itd., itd. Jeśli na samym początku nie pozbędziesz się tych wad, to potem dają one mocno w kość podczas dłuższego użytkowania.

Nie wiem, jak to zrobiłeś, ale musiałeś widocznie krzywo i na siłę wkładać baterie, a podczas wyjmowania, mocno szarpałeś za wstążeczkę ;) Nie wiem, co Ty tam wykombinowałeś, ale zwykła blacha alu normalnie przewodzi prąd i nijak ma się to do złego działanie sprzętu. No i nie zardzewieje ;)

Pytanie - czy nie lepiej byłoby zamówić nowy zasobnik na baterie?

Pozdrawiam!
Napisano
chcę przeznaczyć na sprzęt 2,5 tyś.
myślę o tym sprzęcie -
http://allegro.pl/fisher-f75-special-edition-nowy-wykrywacz-metali-i1662519102.html
czy jest to dobry sprzęt na monety , depozyty , militarkę ? proszę o opinie ludzi korzystających z tego sprzętu lub propozycje tańszego równie dobrego
Napisano
latam z tymi F-kami od 3 lat i nic sie nie łaamie. A co do tego kolesia z ALe-drogo to od niego zakupiłem 4 wykrywacze ( z gwarancją niema problemu u tegopana) i poleciłem go wielu innym znajomym i nikt z nim problemu nie miał, zawsze wszystko spoko i pełma kultórka ( ażdziwne jak na naszą kraine)
Napisano
podlacze sie do tematu, na f75 SE zaczyna mi rdzewiec nakretka na cynglu na pinpoincie, jest na gwincie pod nia jeszcze okragla blaszka czy to sie odkreca? czy ten cyngiel-pinpointer sie wyciaga po odkreceniu tej nakretki,czy ktos juz mial taki problem?
Napisano
Jego nie wyciągniesz, bo jest większy od środka. Normalnie to odkręcisz i zmienisz, tylko uważaj, żeby nie wepchać do środka przełącznika, bo potem będzie problem, żeby go wyjąć...
Napisano
chcem odkrecic ta pordzewiala plaska nakretke zdjac ta okragla podkladke bo tez pordzewiala i dopasowac nowa podkladke i nakretke,nic sie nie spierd..? to wkoncu ten cyngiel sie wyjmuje po zdjeciu tych dwoch rzeczy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie