sigis3 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Napisano 17 Czerwiec 2011 Witam! Posiadam taką klamerkę, wymiar 4,7cm x3,1cm. Na środku postać pływaka czy gimnastyka, zależy z której strony patrzeć. Wydawało mi się, że to jakiś PRL, ale może coś ciekawszego?
sigis3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Napisano 21 Czerwiec 2011 Chyba zagadka pozostanie. ..................................Gdzieś mi ten wątek zniknął, dziwne. Nie widziałem od 2 dni w tym dziale.
palenqe Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 po zdjęciu trudno ocenić jej wielkość, ale jeżeli to 1-2 cm to z kształtu wygląda jak klamerka do ściągania (skracania) jakiegoś paska. podobne są obecnie przy maskach p.gaz MP-4.pozdrawiam PQ
palenqe Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Przepraszam, po dokładniejszym obejrzeniu to z pewnością nie jest to co pisałem.PQ
sigis3 Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 Dzięki, ale gdyby to czymś poprzeć. Chyba niewiele się dowiem. Może jakieś sugestie, PRL czy jednak wcześniejsze, z uwagi na wykonanie? Może chociaż styl komuś się jakoś kojarzy?
sigis3 Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 Żadnych pomysłów? Szerokość paska do niej to ok 3 cm. Raczej to pływak. Może to jakiś kostium kąpielowy, spodenki, ale z jakiego okresu?
waldi169 Napisano 22 Czerwiec 2011 Napisano 22 Czerwiec 2011 to już moje luźne domysły, może trzeba poszukać w międzywojennych strojach kąpielowych (miały paski)zdrów
sigis3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Napisano 21 Czerwiec 2011 Wymiary podałem na początku, klasyczna klamerka do jakiegoś wąskiego paska.Widoczna jest z przodu mała literka 0, i coś nad nią, trudno stwierdzić dokładniej. Innych sygnatur brak...............................Widać niezbyt popularny gadżet. Wygląda lepiej niż jakiś PRL-owski szajs, a ponieważ pochodzi z działki, która należała kilkadziesiąt lat temu do rodziny (i należy zresztą znowu), stąd moje drążenie tematu.
palenqe Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 Wygląda jak zapinka od biustonosza.Teraz są plastikowe ale kiedyś były właśnie takie. PQ
sigis3 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Napisano 17 Czerwiec 2011 Witam! Posiadam taką klamerkę, wymiar 4,7cm x3,1cm. Na środku postać pływaka czy gimnastyka, zależy z której strony patrzeć. Wydawało mi się, że to jakiś PRL, ale może coś ciekawszego?
sigis3 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Napisano 17 Czerwiec 2011 ... i rozpięta. Wykonana z jakiegoś stopu miedzi (ciężar), niklowana (?). Proszę o opinie.
Pytanie
sigis3
Witam! Posiadam taką klamerkę, wymiar 4,7cm x3,1cm. Na środku postać pływaka czy gimnastyka, zależy z której strony patrzeć. Wydawało mi się, że to jakiś PRL, ale może coś ciekawszego?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.