Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek i inne przedmioty.

niechludow

Pytanie

Napisano

nr 1
Zegarek złoty ( pozłacany), trafiony w dolnośląskim. Brakuje kółka do łańcuszka i samego łańcuszka. Nie mogę go otworzyć, muszę oddać do zegarmistrza. Wielkość około3,5 cm. Nie posiada żadnych napisów poza symbolem złota, Au, wybitym na jednym z boków.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nr 1
Zegarek złoty ( pozłacany), trafiony w dolnośląskim. Brakuje kółka do łańcuszka i samego łańcuszka. Nie mogę go otworzyć, muszę oddać do zegarmistrza. Wielkość około3,5 cm. Nie posiada żadnych napisów poza symbolem złota, Au, wybitym na jednym z boków.

Napisano
ta podkowa o zwartych ramionach to po prostu podkowa zwarta" cywilna jak i wojskowa http://www.weu1918-1939.pl/kawaleria/podkowy/podkowa_zwarta/departament_kawalerii_podkowy_zwarta.html
zdrów
Napisano
Radziecka nauka zna takie zegarki;) pozłacany lata 70. Wtedy była moda na zegarki w postaci wisiorków. Widziałem podobne.
Ozdobne okucie od mebli???, drzwi???, bibelotu???
Klamerka trzewikowa na moje oko coś koło XVIII w.
Napisano

nr 2
Jakaś ozdoba wykonana z mosiądzu lub brązu (miedzi), grubość 3mm, wymiary 12x7 cm. Posiada 4 otwory. z tyłu częściowo nieczytelna sygnatura:
JE????N
HAH.

Dolny Śląsk

Napisano

w tym samym rejonie , w jednym dołku, trafiłem młotek i cęgi. może uda się określić z jakiego są okresu. Na zdjęciu widok młotka z boku. jego długość około 10cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie