Skocz do zawartości

Kolejny poszukiwacz czy raczej przestępca?

R0b3rT

Rekomendowane odpowiedzi

Radio ZET podało informację o zatrzymaniu przez policję osobę która posiadała materiały wybuchowe z czasów II wojny: http://www.zetnews.pl/Polska/Wiadomosci/Rewolwer-w-szafie-amunicja-pod-lozkiem/
Ciekawy jestem czy to jeden z poszukiwaczy czy raczej jednak przestępca który gromadził materiały wybuchowe do innych celów. Nikt normalny przecież nie gromadzi materiałów wybuchowych.

''Ciekawy jestem czy to jeden z poszukiwaczy czy raczej jednak przestępca który gromadził materiały wybuchowe do innych celów. Nikt normalny przecież nie gromadzi materiałów wybuchowych.'' skad ta pewnosc?

widziales co napisali ? cyt: W mieszkaniu mężczyzny policjanci z CBŚ znaleźli co najmniej 5 kilogramów materiału wybuchowego, 4 tys. sztuk amunicji, niemiecką pancerzownicę typu pancerfaust, pistolety, rewolwery i karabiny z czasów II wojny światowej.

Zabezpieczono też kilkadziesiąt elementów broni różnego typu, m.in. zamki, iglice i mechanizmy spustowe." myslisz kolego ze przestepca by sie w to bawil? kupil by odrazu sztuke broni i po klopocie.
posumowujac jest teraz poszukiwaczem przestepca:d
pozdr

Madrzy ludzie nie snują takich teorii jak nie sa pewni swoich przypuszczeń.
Ja osobiście nie wierze że Pan ów bawił się w piromana czy też Materiał " opychał gdzieś na lewo.
Poprostu wydłubał ( wystarczy popatrzeć w schematy ile kg jest z jednej średniej wielkości skorupy) i niezdążył utylizować. Wpadli czarni i naliczyli mu kilogramy. A tak pozatym to na materiale dowodowym podanym z linku to ja tam widzialem proch strzeliczy jedna większa łuska lub kilka mniejsszych. Bo jak ktos nie wie proch strzelniczy zalicza sie do materiałów wybuchowych i słusznie.
Jak sie myle w swoich przypuszczeniach sam chętnie nakopałbym tego Pana

ZUBIKED, czy jeśli NAWET unieszkodliwiał byś ciekawy fant wypełniony mat. wybuchowym (czego Ci szczerze odradzam) żeby pozyskać skorupę, to robił byś to w domu ? Jeśli gdzieś na zewnątrz to zabrał byś do domu ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie