dominikp199217 Napisano 7 Czerwiec 2011 Autor Napisano 7 Czerwiec 2011 http://www.youtube.com/watch?v=ZLPRTpDOLxY Bardzo ciekawy film ;) moje okolice o ktorych tak malo wiem ;)
Weteran-39 Napisano 8 Czerwiec 2011 Napisano 8 Czerwiec 2011 Ciekawy film i montaż,propagandowy PRL. Mam książkę autora Zenon Szymankiewicz pod tytułem 'Spadochrony nad okupowaną Wielkopolską' Wydawnictwo Poznańskie 1979.Postaram się jutro zrobić zdjęcie okładki.
Weteran-39 Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 W książce tej dużo ciekawych informacji i opisów.Przykład jeden z wielu-str.374 przypis 6 'W nawiązaniu do tego twierdzenia należy podać,iż w kręgu polskich robotników leśnych,którzy w 1944.pracowali na terenie Puszczy Zielonki,utrzymywana jest wiadomość o zatonięciu spadochronu z bagażem w jeziorze Głęboczek leżącym około 2 km na północ od tzw.traktu poznańskiego.' Z pozdrowieniem.
Weteran-39 Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 Jeszcze jedna ciekawostka z tej książki miejsca zrzutów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.