Matexxx_2007 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 Witam ! Co to jest te coś" obok odłamka. Zostało znalezione na okopach pod tym właśnie odłamkiem. Jeżeli jest to zapalnik to jaki niemiecki czy rosyjski i z której wojny może pochodzić. Aha posiada on w środku sygnowanie dla 82".
Ave Danzig Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 Nie wygląda na zapalnik, daj więcej zdjęć ...
Matexxx_2007 Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Napisano 4 Czerwiec 2011 Niestety zdjęć lepszej jakości nie dam rady wykonać.
Matexxx_2007 Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Napisano 4 Czerwiec 2011 Tu niestety słabo widać ale tak to wygląda od spodu. A zdjęć sygnowania nie dam rady zrobić, za słaby aparat.
karabin Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 A.D. a nie mogłaby to być dolna część takiego zapalnika? Choć wg mnie to ta część na zdj kolegi jest większa. Jakieś wymiary by się przydały i foto bić
Ave Danzig Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 No właśnie też o tym myślałem bo na pierwszy rzut oka bardzo podobna, tylko że z mosiądzu ??? Z tego co wiem to niemieckie tulejki były stalowe a wyrób z mosiądzu byłby jawnym marnotrawstwem materiału...
Matexxx_2007 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 Dam wymiary i lepsze fotki jutro albo dzisiaj późnym wieczorem
karabin Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 Może jeszcze z jakiejś ,,rozrzutnej,, produkcji się ostało:)Pozdro
Pytanie
Matexxx_2007
Witam ! Co to jest te coś" obok odłamka. Zostało znalezione na okopach pod tym właśnie odłamkiem. Jeżeli jest to zapalnik to jaki niemiecki czy rosyjski i z której wojny może pochodzić. Aha posiada on w środku sygnowanie dla 82".
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.