bakos4 Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Napisano 2 Czerwiec 2011 Wpadło mi takie oto łóżko polowe,brak sygnatur.Czy jest to łóżko wojskowe oraz w jakich lat może być?Wszystkim kolegom dziękuje za podpowiedź.
bakos4 Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Napisano 2 Czerwiec 2011 Dziękuję za podpowiedzi też mi się wydawało że wojenne,bo znalezione w domu,gdzie wczasie wojny ukrywali się partyzanci.
bakos4 Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Napisano 2 Czerwiec 2011 Wpadło mi takie oto łóżko polowe,brak sygnatur.Czy jest to łóżko wojskowe oraz w jakich lat może być?Wszystkim kolegom dziękuje za podpowiedź.
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 powojenne,do dziś używane w zhp tzwkanadyjka"brak poprzeczek
maus Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Witam Wczoraj wpadło mi w łapska identyczne łóżko( komplet z poprzeczkami). Pieczęć na spodzie materiału nie czytelna ale widać datę 22 grudnia 1944. I tu pytanko: rama mogła być malowana fabrycznie bo z tego co zauważyłem to ma odcień khaki? Jest sens poddawać renowacji(odmalować) czy zostawić w takim stanie jak jest bo elementy drewniane są w świetnym stanie, a materiał nie podarty )
maro20 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 w maju kupiłem identyczne w Belgii.Moje sygnowane jest brytyjskim lub amerykanskim logo i data 1944.Niekoniecznie musi byc powojenne!sprawdz dokładnie powierzchni drewniane-musi cos być.Tak jak moje nie ma poprzeczek ale te mozna śmiało dorobić.Model na pewno przedwojenny
mietek Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Model przedwojenny, brytyjskie byly biale i seledynowe (material). USA widzialem tylko khaki.Moze byc bez sygnowan, robilo je wiele firm w roznych krajach, a czesto kupowali je oficerowie (czyli zakup prywatny, z dowolnego zrodla)
Pytanie
bakos4
Wpadło mi takie oto łóżko polowe,brak sygnatur.Czy jest to łóżko wojskowe oraz w jakich lat może być?Wszystkim kolegom dziękuje za podpowiedź.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.