Skocz do zawartości
  • 0

łóżko polowe

bakos4

Pytanie

Napisano

Wpadło mi takie oto łóżko polowe,brak sygnatur.Czy jest to łóżko wojskowe oraz w jakich lat może być?Wszystkim kolegom dziękuje za podpowiedź.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za podpowiedzi też mi się wydawało że wojenne,bo znalezione w domu,gdzie wczasie wojny ukrywali się partyzanci.
Napisano

Wpadło mi takie oto łóżko polowe,brak sygnatur.Czy jest to łóżko wojskowe oraz w jakich lat może być?Wszystkim kolegom dziękuje za podpowiedź.

Napisano
Witam
Wczoraj wpadło mi w łapska identyczne łóżko( komplet z poprzeczkami). Pieczęć na spodzie materiału nie czytelna ale widać datę 22 grudnia 1944. I tu pytanko: rama mogła być malowana fabrycznie bo z tego co zauważyłem to ma odcień khaki? Jest sens poddawać renowacji(odmalować) czy zostawić w takim stanie jak jest bo elementy drewniane są w świetnym stanie, a materiał nie podarty )
Napisano
w maju kupiłem identyczne w Belgii.Moje sygnowane jest brytyjskim lub amerykanskim logo i data 1944.Niekoniecznie musi byc powojenne!
sprawdz dokładnie powierzchni drewniane-musi cos być.Tak jak moje nie ma poprzeczek ale te mozna śmiało dorobić.Model na pewno przedwojenny
Napisano
Model przedwojenny, brytyjskie byly biale i seledynowe (material). USA widzialem tylko khaki.

Moze byc bez sygnowan, robilo je wiele firm w roznych krajach, a czesto kupowali je oficerowie (czyli zakup prywatny, z dowolnego zrodla)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie