zeizoz Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 Witam,Mam pytanie dotyczące odważnika, czy ma ktoś informacje na temat oznaczeń autoryzacyjnych",ze zdjęcia. Strona lewa cyfra 1 Środek duża litera H w której górną cześć wpisana 5, natomiast w dolną rzymska II Strona prawa cyfra 4 Górna część to koronaOznaczenia te wybite są na miedzianej blaszce (jak na zdjęciu).
zeizoz Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 Witam,Mam pytanie dotyczące odważnika, czy ma ktoś informacje na temat oznaczeń autoryzacyjnych",ze zdjęcia. Strona lewa cyfra 1 Środek duża litera H w której górną cześć wpisana 5, natomiast w dolną rzymska II Strona prawa cyfra 4 Górna część to koronaOznaczenia te wybite są na miedzianej blaszce (jak na zdjęciu).
Jacek.Ant. Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Moim zdaniem to carska legalizacja-H z II to Mikołaj II,14 końcówka roku 1914,natomiast 5 to numer urzędnika odpowiedzialnego za legalizację.
kloki Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Korona bardziej mi się z Prusami niż Carską Rosją kojarzy
Pytanie
zeizoz
Witam,
Mam pytanie dotyczące odważnika, czy ma ktoś informacje na temat oznaczeń autoryzacyjnych",ze zdjęcia.
Strona lewa cyfra 1
Środek duża litera H w której górną cześć wpisana 5, natomiast w dolną rzymska II
Strona prawa cyfra 4
Górna część to korona
Oznaczenia te wybite są na miedzianej blaszce (jak na zdjęciu).
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.