pampur Napisano 27 Maj 2011 Autor Napisano 27 Maj 2011 Czy ktoś wie co to jest?Znalazłem taki owalny kubek aluminiowy z pokrywką.Na kubku i na pokrywce wybity jest nr.178.Postaram się wysłać kilka fotek.
pampur Napisano 28 Maj 2011 Autor Napisano 28 Maj 2011 Następna teoria?Może napisze co juz słyszałem od ludzi których pytałem się osobiście na temat tego przedmiotu.Niemiecki frontowy kubek do picia 1a wojna światowa,maselniczka 1a w.ś.,pudełko na przybory do golenia ale nikt z nich nie jest pewny na 100%.Twoja teoria tez jest ciekawa.Na 99%wszyscy z nich twierdzą że jest to produkt niemiecki 1a wojna światowa.
czarek100 Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 wujek Google mówi że to I wojenna menażka,ale pewności niema ,a jast strasznie podobna.
pampur Napisano 27 Maj 2011 Autor Napisano 27 Maj 2011 Następna fotka.Mam nadzieje że ktoś wkońcu będzie wiedział co to jest.
pampur Napisano 29 Maj 2011 Autor Napisano 29 Maj 2011 Czy mógłbyś wysłać kilka fotek tej twojej menażki?srasznie malutkie zdjecie.Ale to już coś.Zawsze do przodu.
pampur Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Napisano 6 Czerwiec 2011 Znalazłem taki jeszcze kubek a raczej to co z niego zostało.Ktoś odciął góre bo potrzebował podkładki do krajzegi wiem nawet kto.Cóż spóżniłem się jakieś 10lat a kubek miałbym w całości.Czy ktoś może mi napisać do jakiej armi kubek ten należał i zjakiego okresu.Na kubku wybity nr.978.
pampur Napisano 27 Maj 2011 Autor Napisano 27 Maj 2011 Czy ktoś wie co to jest?Znalazłem taki owalny kubek aluminiowy z pokrywką.Na kubku i na pokrywce wybity jest nr.178.Postaram się wysłać kilka fotek.
pampur Napisano 28 Maj 2011 Autor Napisano 28 Maj 2011 i jeszcze jedno.może komuś cos świta co to jest?
Pytanie
pampur
Czy ktoś wie co to jest?Znalazłem taki owalny kubek aluminiowy z pokrywką.Na kubku i na pokrywce wybity jest nr.178.Postaram się wysłać kilka fotek.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.