Skocz do zawartości
  • 0

kubek aluminiowy

pampur

Pytanie

Napisano

Czy ktoś wie co to jest?Znalazłem taki owalny kubek aluminiowy z pokrywką.Na kubku i na pokrywce wybity jest nr.178.Postaram się wysłać kilka fotek.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Następna teoria?Może napisze co juz słyszałem od ludzi których pytałem się osobiście na temat tego przedmiotu.Niemiecki frontowy kubek do picia 1a wojna światowa,maselniczka 1a w.ś.,pudełko na przybory do golenia ale nikt z nich nie jest pewny na 100%.Twoja teoria tez jest ciekawa.Na 99%wszyscy z nich twierdzą że jest to produkt niemiecki 1a wojna światowa.
Napisano
Czy mógłbyś wysłać kilka fotek tej twojej menażki?srasznie malutkie zdjecie.Ale to już coś.Zawsze do przodu.
Napisano

Znalazłem taki jeszcze kubek a raczej to co z niego zostało.Ktoś odciął góre bo potrzebował podkładki do krajzegi wiem nawet kto.Cóż spóżniłem się jakieś 10lat a kubek miałbym w całości.Czy ktoś może mi napisać do jakiej armi kubek ten należał i zjakiego okresu.Na kubku wybity nr.978.

Napisano

Czy ktoś wie co to jest?Znalazłem taki owalny kubek aluminiowy z pokrywką.Na kubku i na pokrywce wybity jest nr.178.Postaram się wysłać kilka fotek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie