Jablo666 Napisano 26 Maj 2011 Autor Napisano 26 Maj 2011 Kolega znalazł nad rzeką taki destrukt proszę o jaką kol wiek pomoc w zidentyfikowaniu jej. Pozdrawiam
Jablo666 Napisano 26 Maj 2011 Autor Napisano 26 Maj 2011 Ostrze 61 cm. całe jest kute" jak bagnet nie wiem jak się takie coś nazywa po prostu ma wyżłobienia po obu stronach szerokość ostrza to jakieś 3cm
Jablo666 Napisano 26 Maj 2011 Autor Napisano 26 Maj 2011 Zakończenie ostrza, może być pomocny fakt że dużo się tu działo w Pierwszej Wojnie ze strony Austro-Węgrów i Cara. Pozdrawiam.
HASAG40 Napisano 26 Maj 2011 Napisano 26 Maj 2011 witam jest to głownia prawdopodobnie pałasza prusy?austria?z okresu Iwś naprawde wątpie czy uda sie trafnie zidentyfikować po takim stanie ale tak mi sie kojarzy po kształcie głowni ponieważ jest prosta i to w zasadzie jedyny argument którym sie sugerowałem ale poczekajmy na info.od specjalistów w tym temacie na moje to pałasz wpisz w wyszukiwarce napewno coś znajdziesz
Jablo666 Napisano 26 Maj 2011 Autor Napisano 26 Maj 2011 Spróbuj ją podczyścić ale raczej to nic nie da może wymiary będą pasować do czegoś konkretnego.
Pytanie
Jablo666
Kolega znalazł nad rzeką taki destrukt proszę o jaką kol wiek pomoc w zidentyfikowaniu jej. Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.