HASAG40 Napisano 25 Maj 2011 Autor Napisano 25 Maj 2011 witam takie cos mi wyskoczyło jak widac jest stare ale z jakiego okresu może pochodzić i co to jest? widoczne uszko czy to odznaczenie lub medal?czy może zwykła odpustowa pamiątka z góry dzięki za info.
HASAG40 Napisano 26 Maj 2011 Autor Napisano 26 Maj 2011 dzieki juz wiem to chyba św.Jerzy zabijający smoka medal dla żeglarzy i marynarzy pewnie z okresu przed Iwś czy mam w 100% racje to nie wiem ale poszperałem troszke w necie i znalazłem podobny wizerunek właśnie tak opisany
HASAG40 Napisano 25 Maj 2011 Autor Napisano 25 Maj 2011 witam takie cos mi wyskoczyło jak widac jest stare ale z jakiego okresu może pochodzić i co to jest? widoczne uszko czy to odznaczenie lub medal?czy może zwykła odpustowa pamiątka z góry dzięki za info.
HASAG40 Napisano 25 Maj 2011 Autor Napisano 25 Maj 2011 tył widac że całość składa sie z kilku elelementów nie jest to jednolity odlew
Pytanie
HASAG40
witam takie cos mi wyskoczyło jak widac jest stare ale z jakiego okresu może pochodzić i co to jest? widoczne uszko czy to odznaczenie lub medal?czy może zwykła odpustowa pamiątka z góry dzięki za info.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.