batoni Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Witam!Zauważyłem dziś ciekawą rzecz - gruba miedziana moneta usawiona na sztorc i przesuwana wzdłuż cewki DD (wzdłuż środkowej poprzeczki) nie była praktycznie sygnalizowana. Coś tam wykrywacz popiskiwał ale dźwięk był urywany a na wyświetlaczu wskazania skakały po całej skali lub wogółe sprzęt milczał. W poprzek środkowej poprzeczki cewki, moneta mimo ustawienia na sztorc była sygnalizowana poprawnie. Monetka leżąca na ziemi płasko, była sygnalizowana poprawnie czy to podczas przemiatania wzdłuż czy w poprzek cewki. Trochę mnie to zaskoczyło - czy też zauważyliście taką przypadłość Waszych sprzętów na monetę ustawioną na sztorc? Jeśli tak to z czego to może wynikać? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
pawcion123 Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Mój sovereign Gt nie ma problemu z wykrywaniem monetek a sztorc" nawet zasięgi są podobne.
jacho Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 A od kiedy zamiatamy w przód i w tył? :)Nie ma co zawracać sobie głowy sytuacjami, których producent nie przewidział.
batoni Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Przemiatam zawsze a krzyż" kolorowy sygnał. Jeśli sygnał nie jest powtarzalny w każdą stronę to często go ignoruję. Chyba, że jest na granicy zasięgu to wtedy kopię.
VanWorden Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Dokładnie jak pisze batoni - przemiatanie a krzyż" to w wielu sprzętach dodatkowe informacje o ID.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.