Skocz do zawartości
  • 0

Łyżki mosiężne posrebrzane

K12

Pytanie

Napisano

Witam. Ostatnio znalazłem kilka łyżek i mam do was prośbę o ocenę tego znaleziska, czy przedstawia to jakąś wartość czy raczej wartość złomu. Sygnatury jakie widnieją na łyżkach: galw.m.h.spiro ; galw. norblin.s.a. ; galw kobylinski ; simeon l &george h. rogerscompany oneida ltd ; fraget plaque ; galw.fraqet ; garant drewniany.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio znalazłem kilka łyżek i mam do was prośbę o ocenę tego znaleziska, czy przedstawia to jakąś wartość czy raczej wartość złomu. Sygnatury jakie widnieją na łyżkach: galw.m.h.spiro ; galw. norblin.s.a. ; galw kobylinski ; simeon l &george h. rogerscompany oneida ltd ; fraget plaque ; galw.fraqet ; garant drewniany.

Napisano
wszystko to raczej platery i to w kiepskim stanie, masz tam kilka znanych polskich marek jak Norblin czy Fraget jak te nazwy wpiszesz w googach to się sporo dowiesz

wartości materialnej to nie ma praktycznie żadnej

pozdro!
Napisano
Oczywiście że najpierw sprawdziłem w googlach ale pomimo tego nie wiedziałem czy przedstawiają one jakąś wartość. Prawdopodobnie to mój dziadek zakopał na polu, prawdopodobnie w czasie gdy przechodził front. Niestety dziadek już nie zyje i historia łyżek też jest domyślna...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie