HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Trafiłem przez przypadek na takie coś http://bip.warszawa.ic.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1358 Zaciekawił mnie opis tej pikelhauby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Po dokonaniu oględzin przez biegłego z zakresu historii sztuki zatrzymane towary uznane zostały za przedmioty o cechach zabytku, ale nie będące zabytkiem, na wywóz których wymagane jest zaświadczenie wydane przez Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.Co to znaczy? \"Nie jest zabytkiem ale ma cechy zabytku?\"Moze mi to ktos madry wytlumaczyc?Bo ja zglupialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 A nie zwrocilem uwagi na date,to jeszcze bylo przed nowelizacja ustawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Nie chodzi mi o datę ale jak marnowane są nasze pieniądze przez ten urząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Ktoś bierze pensję z z naszych podatków,orzekł że ta pikelhauba jest skarbem,dobrem kultury,chociaż średnio inteligentny użytkownik np Alledrogo widzi że to czeska imitacja za 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Przedmiot,pikelhauba,umieszczona jest na pierwszej stronie.Strach pomyśleć ile pseudo skarbów zostało zakwestionowanych przez ten urząd.A za niekompetencje tego urzędu płaci pan,pani,społeczństwo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Wiem że nie macie wpływu na losy swojego kraju.To przykra sprawa....Ale co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Huberts:przepisy sie zmienily od lata zeszlego roku-weszla ustawa likwidujaca te absurdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Wiem,chodziło mi o coś innego,przecież kurw.....nie ważne.Ziemniaki obrodziły w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Może ktoś zrozumiał...Przepraszam Vorax.Nie chodzi mi o te kretyńskie przepisy ale sposób myślenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Nadal mogą zatrzymać do weryfikacji- za to biegli kasiorę otrzymują:)Ale nie matrw się takimi rzeczami jak nie sa cenne to oddadzą.I w gestii wywożącego jest umieć udowodnić że nie przekracza wartości 4000Euro taki eksponat mimo ze moze być starszy niż 50lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Nie martwię się tym.chciałem tylko poruszyć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 Wczoraj przeczytałem że umarł w Izraelu pan który wydał wyrok śmierci na kogoś z mojej rodziny wroku 1953.Był jednym z żołnierzy wyklętych.Pan który umarł pobierał 14 tys emerytury,tyle płacicie co miesiąc innym mordecom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.