Skocz do zawartości
  • 0

Dziwne oznaczenia na kordziku WH

ra_v

Pytanie

Napisano

Wpadł mi w ręce kiedyś taki kordzik. Domyślam się,że to jedna z odmian kordzika WH. Brak jakichkolwiek oznaczeń typowych dla kordzików. Na trzpieniu głowni pod rękojeścią po rozkręceniu widoczny znak w postaci małego krzyża równoramiennego.
Na jelcu jak widać dziwne grawerowanie AC - wygląda na profesjonalnie zrobione.
Zasugerowano mi, że to bardzo wczesna wersja kordzika wyprodukowanego przez Alex Coppel, Solingen.

Czy to możliwe? Czy Coppel robił kordziki WH ?

Na rapciach widoczne bicie D.R.G.M. Komplet trafił do mnie dawno z pewnego żródła - cały był zapaćkany zaschniętym smarem smarem - po wyczyszczeniu zaostały lekkie przebarwienia widoczne na głowni.

dzięki za każde sugestie.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wpadł mi w ręce kiedyś taki kordzik. Domyślam się,że to jedna z odmian kordzika WH. Brak jakichkolwiek oznaczeń typowych dla kordzików. Na trzpieniu głowni pod rękojeścią po rozkręceniu widoczny znak w postaci małego krzyża równoramiennego.
Na jelcu jak widać dziwne grawerowanie AC - wygląda na profesjonalnie zrobione.
Zasugerowano mi, że to bardzo wczesna wersja kordzika wyprodukowanego przez Alex Coppel, Solingen.

Czy to możliwe? Czy Coppel robił kordziki WH ?

Na rapciach widoczne bicie D.R.G.M. Komplet trafił do mnie dawno z pewnego żródła - cały był zapaćkany zaschniętym smarem smarem - po wyczyszczeniu zaostały lekkie przebarwienia widoczne na głowni.

dzięki za każde sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie