Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki nieśmiertelnik

drag47

Pytanie

Napisano
Witam. Znajomy poprosił mnie o pomoc w identyfikacji niemieckiego nieśmiertelnika. Tyle ,że sam nie bardzo potrafię to rozgryźć więc proszę Was o pomoc.
Nie mam fotki więc jedynie przepiszę bicia z tej blachy:
Panz. Jag. Ausb. Komp. 2
5551
Doszedłem do tego ,że to szkolna kompania niszczycieli czołgów" Czy dobrze kombinuję? No i ten nr to numer poczty polowej? Można stwierdzić dokładnie co to za jednostka?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za pomoc. Mam jeszcze takie pytanko. Gdzie walczyła jednostka sformowana na bazie tej kompani? Chodzi mi o styczeń 1945. Czy żołnierze którzy ukończyli tam kurs musieli zdać stare nieśmiertelniki przed wysłaniem do jednostek frontowych? Czy w nowych jednostkach od razu wydawano im nowe blachy, czy też przez jakiś czas mieli oni jedynie nieśmiertelniki z kompani szkolnej?
pozdrawiam
Napisano
Witam. Znajomy poprosił mnie o pomoc w identyfikacji niemieckiego nieśmiertelnika. Tyle ,że sam nie bardzo potrafię to rozgryźć więc proszę Was o pomoc.
Nie mam fotki więc jedynie przepiszę bicia z tej blachy:
Panz. Jag. Ausb. Komp. 2
5551
Doszedłem do tego ,że to szkolna kompania niszczycieli czołgów" Czy dobrze kombinuję? No i ten nr to numer poczty polowej? Można stwierdzić dokładnie co to za jednostka?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie