musashi Napisano 11 Maj 2011 Autor Share Napisano 11 Maj 2011 Witam,wpadła mi w ręce taka oto książka -O godności rozumu ludzkiego i potrzebie objawienia boskiego-Książkę napisał H.L.C. Maret , przekład Eleonory Ziemięckiej.Nie mam pojęcia o czym ta kniga itd.Szukałem w necie ale się nic nie znalazło specjalnego,czyżby jedyny żyjący egzemplarz?Jeśli ktoś chciałby pomóc w id tej książki byłbym bardzo wdzięczny.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Niestety, nie jest to ostatni żyjący egzemplarz.Drugi jest w zbiorach Biblioteki UJ (Collegium Medicum). Nie mam żadnych informacji dotyczących treści tego dzieła.Oto co udało mi się dowiedzieć o autorze:Maret Henri-Louis-Charles (1805-1888) był biskupem z okręgu Sury w Szampanii. Dziekan Wydziału Teologii w Paryżu.Dosyć popularna jest inna książka tego autor pt. Filozofia i religia". To tyle. Nic więcej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musashi Napisano 12 Maj 2011 Autor Share Napisano 12 Maj 2011 Dzięki śliczne zapomoc w temacie.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Nie mam pojęcia o czym ta kniga"- może po prostu choć ją przekartkuj? Zawsze jest szansa, że dowiesz się, co miał autor na myśli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 To zapewne również jakieś teologiczne rozważania z pogranicza filozofii i religii.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.