slawgo Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Umyj chociaż te monety i daj zdjęcia które mogą ułatwić....na których coś będzie widać a nie czarną plamę
tiger81 Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 dzięki Pablo, Slawgo jednak jak się coś widziało to można zidentyfikować bez mycia. Z założenia wolę wiedzieć co myję.
Pablo.wpl Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 masz rację ale bez przesadynikt nie mówi że od razu octem
slawgo Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Coś niezbyt przyjemny jesteś drogi kolego......zidentyfikowałem Ci jedną z monet....a teraz żałujęPozdrawiam
sigis3 Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Zamiast mycia wystarczy do identyfikacji doświetlić trochę zdjęcia (np. błysk lampy, słońce) i będzie ok. Lekkie przetarcie oliwką też uwidacznia szczegóły. Pozdrawiam
tiger81 Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 Slawgo nie odbieraj tego źle ale myślałem czy dawać do jednego wątku czy robić kolejne a monetek nie czyściłem bo nie miałem jeszcze czasu a chciałem się dowiedzieć więcej na ich temat. A tu nagle komentarze; nie zaśmiecaj, nie widoczne itp. i to mnie troszkę zdenerwowało. SORY
slawgo Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Monetkę trzeba umyć szczoteczką i mydłem....jeśli coś widać to trzeba zrobić fotkę ...ale taką żeby inni , których prosisz o identyfikację coś widzieli. Jeśli nie widać nic to oliwka i leżakowanie ...ile hmmmmm aż będzie coś widać. Nie jestem zwolennikiem pośpiechu. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł. Chemia zniszczy patynę i monetę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.