Skocz do zawartości

Zygmunt solid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Umyj chociaż te monety i daj zdjęcia które mogą ułatwić....na których coś będzie widać a nie czarną plamę
Napisano
dzięki Pablo, Slawgo jednak jak się coś widziało to można zidentyfikować bez mycia. Z założenia wolę wiedzieć co myję.
Napisano
Zamiast mycia wystarczy do identyfikacji doświetlić trochę zdjęcia (np. błysk lampy, słońce) i będzie ok. Lekkie przetarcie oliwką też uwidacznia szczegóły. Pozdrawiam
Napisano
Slawgo nie odbieraj tego źle ale myślałem czy dawać do jednego wątku czy robić kolejne a monetek nie czyściłem bo nie miałem jeszcze czasu a chciałem się dowiedzieć więcej na ich temat. A tu nagle komentarze; nie zaśmiecaj, nie widoczne itp. i to mnie troszkę zdenerwowało. SORY
Napisano
Monetkę trzeba umyć szczoteczką i mydłem....jeśli coś widać to trzeba zrobić fotkę ...ale taką żeby inni , których prosisz o identyfikację coś widzieli. Jeśli nie widać nic to oliwka i leżakowanie ...ile hmmmmm aż będzie coś widać. Nie jestem zwolennikiem pośpiechu. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł. Chemia zniszczy patynę i monetę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie