andre145 Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 Witam wszystkich,dzisiaj dostałem w prezencie(czapkę , kapelusz) wermachtu . Niestety ma sporo wad . Uszkodzony jest daszek : odłamany kawałek rantu , pęknięty z obu końców.Ma kilka dziurek (mole się nim zajęły)Wnętrze w stanie dobrym tylko pianka pod skórą trochę się utleniła .W jaki sposób mogę naprawić i zabezpieczyć ją od dalszych zniszczeń oraz czym czyści się ten materiał.Gapa z orłem i dębowy wieniec wykonane z aluminium są w stanie idealnym(leżały w pudełku od końca wojny)ale ten czerwony guzik " jest chyba do wymiany . Proszę o radę doświadczonych rekonstruktorów .Pozdrawiam
andre145 Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 Galeria zdjęć czapki w odnośniku http://img843.imageshack.us/g/p30031118461600x1200.jpg/
vis1939 Napisano 1 Maj 2011 Napisano 1 Maj 2011 Zostaw ją w spokoju,wszelkimi ingerecjami/naprawami tyko zrobisz z oryginału kombinowany śmieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.