Skocz do zawartości

Moje znaleziska 2011 rok.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Czas na otworzenie nowego wątku.

Link do sezonu 2010:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=679750#1167422

Chodzę z Whitesem Coinmasterem. Sprzęt uważam za świetny, wyciąga drobnicę znakomicie, na coś grubszego też zda egzamin :)

Zaczynam od takiego Strychowca". Pas skórzany, prawdopodobnie Polski z lat 20 XXw.

1.

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

4.

Przecież napisałem, że pas to Strychowiec" ;]

Sorki za jakoś, ale zapewniam, że oprócz tych kopiejek u góry reszta to PRL albo monety współczesne. Z ciekawszych monet to malutka 1/4 kopiejki z 1899r. :)

Napisano
kamil ja swoim coinmasterem pro wyciagnalem z 70 cm stara niemiecka lopate :d takze sprzet daje rade. no fakt byla w pozycji lezacej :)
dawaj foty reszty fantow
pozdro
Napisano

8. Od góry, z lewej: carak gładki, bicia nie do odczytania, drugi z orłem, brak bić, na dole dwa gaciowce i obok zgnieciony groszek.

Napisano

12. Pierwsza monetka z lewej u góry to 5gr. 1949, reszta współczesne, korpusówka artylerii i wojsk rakietowych oraz guzik carski gładki.

• 2 months later...
Napisano

14. Na dole od lewej: 500 marek 1923 mennica A, 1 grosz 1812, boratynka i polskie sreberko na samym dole, niestety wżery są tak głębokie że uniemożliwiają identyfikację nominału.

Napisano

18. Od góry od lewej: 2 boratynki, 10 gr. cynk, 1 gorsz międzywojenny, 1/2 kopiejki i 1 gr. Księstwo Warszawskie, z boku orzełek PRL i takie pierdółki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie