kamilen444 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Napisano 26 Kwiecień 2011 Jak w temacie możecie powiedzieć coś tez o cenach czy w POlsce mozna kupic czy trzeba scigac z uk.
Enders Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Owszem, że w Polsce można kupić CSCOPA. A sklep nawiązuje tyle do wykrywaczy, co... Nie chciałbym reklamować, ale dal wiadomości kolegi sklep nazywa się Vega-Tronik. CSCOPY to drogie maszyny, ale ceny w w/w. zaczynają się od ponad 2000 zł, a kończą na ponad 5000zł.Pozdrawiam!
Motyk Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Jak C.scope to tylko sprowadzane lub używane, bo ceny nowych w Polsce to masakra - ponad dwa razy droższe niż w Anglii.Pozdro
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Na drobnicę tylko C3MX. Bardzo czuły i skuteczny a przy tym tani jak barszcz - około 1300 złotych z kilkuletnią gwarancją i kurierską przesyłką do Polski. I od razu zaznaczam, że informacje o cenie i dostawie czerpię z netu, więc proszę do mnie nie pisać, że chcecie kupić bo nie jestem dilerem i mogę najwyżej sklecić wam liścik do dowolnego sklepu, jeśli nie znacie angielskiego:)) Informacje o wszystkich sklepach i mini teścik tego sprzętu jest na Thesaurusie.PozdrawiamVW
Enders Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Van ja używałem w krótkim czasie także R1, nie było źle ;) Tak więc C3MX nie TYLKO jest najlepszy ;) Oczywiście najlepszy z CSCOPów s swoim przedziale cenowym...
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Nie no jasne, że nie tylko CS3MX z Cscopów, ale za tę kasę kto by wybrzydzał:)) A tak na serio to ja z R1 na drobnicę miałem poważne problemy w zaśmieconym terenie. Poza tym był OK, ale CS3MX może stawać w szranki np. z wieloma Tesorakami czy nawet wyżej pod warunkiem, że kopiesz typową drobnicę. PozdrawiamVW
eljot1974 Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 waga 1,5kg z bateriami- 8x1,5 R6. Tak swoją drogą bez kłopotu można nabyć sprzęt bliżej i znacznie szybciej w tej samej cenie jak w GB. Generalny importer w DE : http://www.metalldetektorkaufen.de/epages/61795474.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61795474/Categories/C.ScopeW lutym rozmawiałem z tym Panem (miły ,sympatyczny gość) sprzęt jest fizycznie dostępny od ręki-nie ma potrzeby oczekiwać na ściągnięcie z wysp , a koszt wysyłki kurierem do Polski to 18 Euro
VanWorden Napisano 27 Kwiecień 2011 Napisano 27 Kwiecień 2011 Gdy czas na zmianę baterii zmieni Ci się ton dźwięku na wyższy. Dodam tylko, że waga jest niewyczuwalna i sprzęt jest cholernie ergonomiczny a żeby tego było mało można go także nosić na pasie:)PozdrawiamVW
kamilen444 Napisano 28 Kwiecień 2011 Autor Napisano 28 Kwiecień 2011 Van Worden proszę napisz mi czy lepsze te cs3mx czy cibola chodzi mi tylko o kolor militarka mnie nie interesuje. Jako doswiadczony detektorysta co myślisz o teknetics alpha 2000 wiem że to inna półka cenowa. Gdzie można znalezć wiecej info o tym właśnie cscopie. Innym dziękuje za odpowiedzi i obiecuję nie zakładać nowych wątków. Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2011 Napisano 28 Kwiecień 2011 To są porównywalne sprzęty, ale Cscope ma nieco mniejszą cewkę i wyższą częstotliwość pracy od Ciboli, lepiej w moim odczuciu sobie radząc na zaśmieconym terenie czy w głębokich skibach na polu. Alphy 2000 nie testowałem, więc się nie wypowiem. Test CS3MX i więcej info masz na forum Thesaurus.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.