asiunia Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 Witam Wszystkich,Dzisiaj wyskoczył mi taki oto znaczek. Wygląda mi to na śmigła samolotu z przytwierdzonymi skrzydłami. Średnica skrzydełek 45 mm. Wykonane z miedzi i pozłacane (?). Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
asiunia Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 Witam Wszystkich,Dzisiaj wyskoczył mi taki oto znaczek. Wygląda mi to na śmigła samolotu z przytwierdzonymi skrzydłami. Średnica skrzydełek 45 mm. Wykonane z miedzi i pozłacane (?). Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
asiunia Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 I jeszcze coś takiego - miedziany znaczek z resztkami zielonej farby. Spinka do mankietu?
asiunia Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 I jeszcze jedno, ozdobny element z jakimś skrzydlatym stworzeniem. Element okycia? Ten fragment ma wymiary 35mm na 30mm. Będę wdzięczna za jakieś sugestie :)pozdrawiamAsiunia
stock84 Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 Pierwszy przedmiot to emblemat wojsk lotniczych.OBSTAWIAM ze pierwszowojenny francuski, musialbym zerknac do literatury a jestem daleko od domu...
asiunia Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 Dzięki Stock84 za info, z niecierpliwością będę czekać na potwierdzenie.
stock84 Napisano 12 Grudzień 2011 Napisano 12 Grudzień 2011 Powracam trochę spóźniony.Emblemat ma pochodzenie niemieckie.Jest to odznaka wojsk lotniczych albo niemiecka albo polska wzorowana na niemieckiej noszona w latach 1917-1928
Pytanie
asiunia
Witam Wszystkich,
Dzisiaj wyskoczył mi taki oto znaczek. Wygląda mi to na śmigła samolotu z przytwierdzonymi skrzydłami. Średnica skrzydełek 45 mm. Wykonane z miedzi i pozłacane (?). Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.