robroy3801 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 witam .taka oto łuska,proszę o pomoc w rozszyfrowaniu bić,pozdrawiam i wesołych świąt życzę wszystkim.
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Fabryka Amunicji nr 1 w Skarżysku. Blacha mosiężna o zawartości 67% (Cu) dostarczona przez walcownię FWSiP "Józef Fraget w Warszawie. Rok produkcji 1938"(http://piotrsj.webpark.pl/)
robroy3801 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 dzięki za pomoc,znajduje dość dużo tych łusek w mojej okolicy czyli mniej-więcej jelenia góra,mam jeszcze pytanie ,skąd biorą się łuski produkowane w warszawie w mojej okolicy?
marv Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Z ziemi :) A tak poważnie to u mnie w Wielkopolsce też idzie trafić na warszawska produkcję,były powszechnie stosowane.
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Także weź pod uwagę że szkopy też zdobyli masę naszej amunicji wszelakiego kalibrua kiedy w niemieckich fabrykach zatrudniano niewolniczo robotników przymusowych albo więźniów (bo pracownicy niemieccy poszli na front) szerzył się sabotaż i dywersja -często zdarzały się niewypały więc woleli używać zdobycznej amunicji,bo pewniejsza:)
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 nie były produkowane w Warszawiez niej pochodzi tylko blacha cały nabój był scalany w fabryce amunicji nr 1 w Skarżysku :)
Pytanie
robroy3801
witam .
taka oto łuska,proszę o pomoc w rozszyfrowaniu bić,
pozdrawiam i wesołych świąt życzę wszystkim.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.