mensguth6 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 witam,taka oto luseczka mi sie trafila.Leuchtpatrone41 verbessert,podobno zadki okaz.jest tylko jeden problem.oznaczenia na denku sa takie jak w Signalpatrone Einzelstern (ESZ)Weiss.o co chodzi?
mensguth6 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 witam,taka oto luseczka mi sie trafila.Leuchtpatrone41 verbessert,podobno zadki okaz.jest tylko jeden problem.oznaczenia na denku sa takie jak w Signalpatrone Einzelstern (ESZ)Weiss.o co chodzi?
mensguth6 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 powinno byc oznaczenie w ksztalcie pierscienia a jest takie.bicia-tnk.
mensguth6 Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 to wiem,chodzi mi o to dlaczego taka roznica jest w oznaczeniach.
CzarnyPoznań Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Też znalazłem taką Rakietce w rejonie lotniska Ligowiec w całkiem dobrym stanie :)
Shark14_a1 Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 a ja mam z plamą na denku i obwódką. Pomyśl sobie, że wyciągając nabój flarowy na szybkiego z ładownicy (w niemieckich ładownciach do nich) były one ustawiane denkami do góry i łatwiej i szybciej można było rozpoznać jaki to kolor, zwłaszcza m ataku i podczas działań nocnych. A pomyłki przy wystrzelaniu rac raczej nie były wskazane.Nic w tym dziwnego, że łuska jest maźnięta na denku
Ave Danzig Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 fnk to producent łuski a due (czy co tam jest) to producent wnętrza" flary
mensguth6 Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Napisano 25 Kwiecień 2011 korzystalem z tej strony ,ale chyba nie dosc ja odczytalem.dzieki za pomoc.pozdr.
Ave Danzig Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 Z tej stronki wynika że Signalpatrone Einzelstern (SEE) Weiss były w mosiężnych łuskach (dla marynarki), w dodatku mają inną długość, twoja to zwykły Leuchtpatrone. Zauważ że to nie Leuchtpatrone 38 (jak w linku), tylko już 41, wiec może w przeciągu 3 lat dokonano pewnych zmian w oznaczeniach.http://humanbonb.free.fr/indexLancesfusees.html
Pytanie
mensguth6
witam,taka oto luseczka mi sie trafila.Leuchtpatrone41 verbessert,podobno zadki okaz.jest tylko jeden problem.oznaczenia na denku sa takie jak w Signalpatrone Einzelstern (ESZ)Weiss.o co chodzi?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.