Skocz do zawartości
  • 0

luska

mensguth6

Pytanie

Napisano

witam,taka oto luseczka mi sie trafila.Leuchtpatrone41 verbessert,podobno zadki okaz.jest tylko jeden problem.oznaczenia na denku sa takie jak w Signalpatrone Einzelstern (ESZ)Weiss.o co chodzi?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,taka oto luseczka mi sie trafila.Leuchtpatrone41 verbessert,podobno zadki okaz.jest tylko jeden problem.oznaczenia na denku sa takie jak w Signalpatrone Einzelstern (ESZ)Weiss.o co chodzi?

Napisano
a ja mam z plamą na denku i obwódką.

Pomyśl sobie, że wyciągając nabój flarowy na szybkiego z ładownicy (w niemieckich ładownciach do nich) były one ustawiane denkami do góry i łatwiej i szybciej można było rozpoznać jaki to kolor, zwłaszcza m ataku i podczas działań nocnych.
A pomyłki przy wystrzelaniu rac raczej nie były wskazane.

Nic w tym dziwnego, że łuska jest maźnięta na denku
Napisano
Z tej stronki wynika że Signalpatrone Einzelstern (SEE) Weiss były w mosiężnych łuskach (dla marynarki), w dodatku mają inną długość, twoja to zwykły Leuchtpatrone. Zauważ że to nie Leuchtpatrone 38 (jak w linku), tylko już 41, wiec może w przeciągu 3 lat dokonano pewnych zmian w oznaczeniach.

http://humanbonb.free.fr/indexLancesfusees.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie