antony89 Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Napisano 21 Kwiecień 2011 Witam interesują mnie wasze opinie na temat tych 2óch wykrywaczy(który lepszy)przymierzam się do kupna.Chciałem już kupić garretta ale przeczytałem o jego wadach i się trochę przeraziłem,czy mimo to warto??czy może polecacie jakiś inny jeszcze moja pula to do 1000zł max 1200zł.Z góry dziękuję za udzielone mi informacje i pozdrawiam!
dominislaw93 Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Witam Delta też posiada swoje plusy i minusy ale jest naprawdę świetna na kolorek zwłaszcza z cewką DD
małrer Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Popieram kolegę dominislaw93 co do delty.Jest naprawdę dobra i w miarę głęboka jak na ten przedział cenowy Nie wypowiem się na temat ace 350 nie znam sprzęciku Zdrów;)
Motyk Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Postaraj upolować jakiś używany wykrywacz (Fisher F4, Delta)z cewką DD. Ostatnio na Allegro była Delta na gwarancji z cewką podstawową i DD za 1100zł, ale już jej chyba nie ma.
wow25 Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 także polecam Delte, mam od początku tego sezonu i jest naprawdę godna uwagi, w ubiegłym miesiącu dokupiłem 11''DD i jest git, widać sporą różnicę pomiędzy standardową cewką a 11.polecam sprzęcik :)
Enders Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 A ja polecam EuroAce, sprzęt głębszy od Delty no i zasilanie na paluchy, a nie 9V. Pozdrawiam!
Poszukiwacz_skarbów Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Kolego, wszystko zależy od tego co chcesz kopać i gdzie?! Jeśli szukasz czegoś naprawdę głębokiego na militarkę to oba te wykrywacze odpadają. Natomiast na monetki EuroACE będzie w sam raz, delty nie miałem przyjemności mieć w ręku ale producent daje 5 lat gwarancji a ACE tylko 2 lata. Myślę że zasięg delty i ACE będzie podobny, nie wiadomo jak z dyskryminacją wygląda delta i jak się zachowuje w terenie...Jesli ktoś ma deltę to prosił bym o prosty test w powietrzu np na:moneta 1 zł 2zł 5złhełm wojskowykarnisterjakaś obrączka złota lub łańcuszek...proszę też o opis jak wykrywacz zachowuje się w terenie,wtedy porównamy deltę do ACE :)
małrer Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 na portalu you tubr jest test powieczny dety i ace delta jest o niebo lepsza i głębsza zapraszam do poszukania i oglądniecia do oglądnięcia zdrów;)
samulb Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Wituś, tu jest pytanie o EuroAce nie o Ace 250, a przy Euro Ace w kwestii zasięgu nie podskoczy ani Delta ani Fisher F4, są o iebo" słabsze.
Cpt.Nemo Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 A co tu Witusiom tlumaczyc jak oni o rodzinie ACE pojecia nie maja :)
antony89 Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Napisano 21 Kwiecień 2011 Militarka nie wchodzi za bardzo w grę chociaż dobrze by było wykopać takim sprzętem chociaż Bagnet:)głównie zależy mi na klamerkach,odznakach,monetkach jeżeli chodzigdzie"czyli miejsca to lasy,pola,łąki:)oglądałem filmiki na youTubie Delta ciekawie wychodzi na tych filmikach z kolei Garrett głębiej penetruje ale minus taki,że warjuje przy maksymalnej czułości:/mam czas z kupnem do końca świąt z chęcią poczytam jeszcze wasze komentarze:)Z góry dziękuję!
Poszukiwacz_skarbów Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Powiedzcie mi proszę czym się różni EuroACE od ACE oprócz zmienionych napisów na wyświetlaczu? Rozkręć obudowę i zrób zdjęcia elektroniki bo widzę, że są tu wybitni znawcy i posiadacze garretów :)
Cpt.Nemo Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Ta, kolejny znawca :)Inna cewka, to widzi kazdy.A rozszerzony zakres identyfikacji zelaza, wiecej segmentow ? A inna czestotliwosc w ktorej pracuja te wykrywki ?A inna waga, no niewiele ale inna jednak ?Panowie, dzis istnieje internet. Wszystko mozna sobie poczytac, po co zatem pisac glupoty ?
antony89 Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Napisano 21 Kwiecień 2011 W internecie są tylko reklamy ty sprzętów a te forum jest po to chyba żeby się dowiedzieć więcej od użytkowników.Ja się tak nie znam.Dobrze,że piszesz o tym Cpt.Nemo".Tylko mam pytanie co do tej czułości dlaczego nie może chodzić garrett na maxa tylko warjuje??:)
Cpt.Nemo Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Bo max to jest max prawdziwy a nie sztucznie ograniczony do momentu stabilnosci.Dlaczego przez moja lornetke jak pokrece galka na maxa to niewyraznie widze i musze sie dopiero dostroic do odleglosci od przedmiotu czy czlowieka zeby go widziec wyraznie ?
małrer Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Cpt.Nemo czytaj a potem pisz napisałem że nie znam ace 350 nie?a wypowiedziałem się w kwestii ace250 przy okazji zdrów
Poszukiwacz_skarbów Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Tylko nie rozumiem czemu piszą tu ludzie, którzy nie mieli w ręku ani EuroACE ani Delty a wiedzą, że jeden jest lepszy a drugi gorszy bo przeczytali gdzieś na jakimś forum bo inny ktoś" też pewnie gdzieś przeczytał na jeszcze innym forum... i tak się nakręca ten cały proceder :) no ludzie kupicie sobie te wykrywki a potem oceniajcie, który lepszy OK?!Nadal czekamy na opinię kogoś kto ma deltę - a Panom chwalącym EuroACE już podziękujemy.Pozdrawiam
małrer Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Poszukiwacz_skarbów do wiadomości posiadam delte 4000 to raz ale z opisu euro ace350 nic ciekawego nie wynika. to dwa trzy delta ma 2 dodatkowe programy na prawde pomocne 1- to jag by statyk 2- na silnie zmineralizowaną glebę myślę że doczytasz to w instrukcji delty zdrów;)
Poszukiwacz_skarbów Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 W takim razie jeśli masz deltę zrób test, o który prosiłem wyżej czyli sprawdź w powietrzu zasięg na:monetki 1-2-5złhełm wojskowykarnister 20l.jakaś złota obrączkajakaś srebrna łyżeczka i duża łyżkamyślę że coś z tych przedmiotów na pewno będziesz posiadał, ja taki test zrobiłem EuroACE i wyniki są w temacie dotyczącym ace250 (patrz wyżej)Pozdrawiam i czekam na Twój teścik :)
macbaton Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Ja też mam Deltę i uważam że naprawdę jest super. Ktoś napisał, że lepiej ACE, bo chodzi na 4 paluszki a nie tak jak Delta 1 baterię 9V. a ja sie tu nie zgodzę. Poza tym, to tylko pierdoły. Co do testu, to jż ktoś pisał, że jest na YT, ja odszukałem taki film: http://www.youtube.com/watch?v=BOjhzfRnFEo&feature=related
antony89 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Napisano 22 Kwiecień 2011 Jeżeli masz czas to zrób ten teścik bardzo był bym wdzięczny:)monetki 1-2-5złhełm wojskowykarnister 20l.jakaś złota obrączkajakaś srebrna łyżeczka i duża łyżka
małrer Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 co się tak pieklisz kolego antony89 wszysto w swoim czasie z tym co czytałem o 350 jest tak jak z motorem firmy jamaha o poj 600 za 2 lata wyszła 650 lekko zmodernizowana ale nic nowego a jak ci zrobie teścik na tz statyku delty to popłyniesz tym swoim ace zdrów
Enders Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Wituś, EuroAce (a NIE Ace 250) jest to maszyna, która w osiągach stawia poprzeczkę wysoko. Delta jej raczej nie pobije... Ani na statyku... zaraz? Jakim statyku?! Tam jest tylko ALL Metal.. ale nie jest to statyk... Pozdrawiam!
macbaton Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Enders, co Ty piszesz? Widać, że Delty nie trzymałeś w ręku. Delte 4000 ma A1 i A2 czyli coś jakby statyk i tryb dynamiczny. Życzę sukcesów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.