jacho Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Ja włożyłem nową philipsa którą odpieczętowałem z opakowania. Więc nie wiem na prawdę czy jest sens kupować kolejną nową baterię."Jak widać jest sens. Szkoda gadać.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Myślę, że szkoda że fakson nie oddał tego wykrywacza do sprzedawcy. Bo jeśli ktoś nie potrafi nawet włożyć sprawnej baterii do wykrywacza czy innego urządzenia i robi z tego powodu zadymę, to lepiej żeby używał prostszych narzędzi". W tym wypadku sita i łopaty na przykład.Jak mówi staropolskie przysłowie gó..no chłopu, nie zegarek" :)A inne staropolskie przysłowie mówi: każde urządzenie działa lepiej, jeśli do niego włożyć baterie".Jeśli spod zacisków akumulatora wydostają się chemiczne wykwity, to jedyne do czego się to jeszcze nadaje, to pojemnik na zużyte baterie.
fakson Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Napisano 22 Kwiecień 2011 :) śmieszne Brzęczyszczykiewicz.Jak się wkłada nową baterię którą to dopiero się otworzyło z paczki to ma się na myśli że jest dobra. Gdy coś jest nowe to powinno działać prawda?Pozatym zapomniał wół jak cielęciem byłJeśli kogoś uraziłem tym tematem to przepraszam. Jeśli ktoś uważa temat za głupi to niech go nie czyta ani w nim nie pisze np. Brzęczyszczykiewicz. A wszystkim u których pomoc uzyskałem serdecznie dziękuję.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Nie wypowiadasz się precyzyjnie i trzeba się domyślać co robisz i z czym. Nowa bateria sucha jest naturalnie w pełni naładowana, natomiast nowy akumulator prosto z pudełka jest rozładowany (minimalnie podładowany). I zawsze tak było o ile pamiętam. Jeszcze wiele zależy ile leżał na płóce w oczekiwaniu na amatora.Tylko eneloopopodobne akumulatory są sprzedawane jako fabrycznie naładowane. Przynajmniej niektóre
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.