Camiusss Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Napisano 20 Kwiecień 2011 Witam.Prosiłbym o opinie użytkowników danych sprzętów,któryjest lepszy na monetki i kolorową drobnicę.Dziękuję i pozdrawiam.
VanWorden Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Z tej dwójki brałbym CZ3 - Prostszy w obsłudze i po poznaniu ma świetne zasięgi na sreberka. DFX jest dobrym sprzętem, ale wolałbym XLT lub, tak jak sugeruje Camiusss, MXT.PozdrawiamVW
bikemax771 Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Obydwa są bardzo dobrymi wykrywaczami ,ale jest jeszcze wiele innych firm czy modeli nie znaczy że się dużo wyda to sprzęt będzie najlepszy ,proszę jeszcze popatrzeć w necie nie warto się spieszyć ,ale jeśli masz tylko taki mały wybór to wybierz CZ-3D,pozdr.bikemax771
Camiusss Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Napisano 20 Kwiecień 2011 Witam.Właśnie sugerowałem się internetem.I u nas i za granicą ,i większość chwali Fishera CZ 3D na monetki i na dodatek ma wiarygodne filmiki na YT. Van myślałem nad XLT,ale jakoś dużo osób sprzedaje je na allezło...więc raczej nie sprawdzał się u nich:)
Enders Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Sprzedają, bo zapewne przestawiają się na coś lepszego. MXT w rękach tego, kot umie wycisnąć z niego pełną moc, jest maszyną nadto wystarczającą. A CZ 3D? Jeśli masz kolegę, który go posiada, przejdź się z nim kawałek. Musisz dość powoli przemiatać cewką, bo inaczej sygnał ucieka, a jak będziesz machał bardzo szybko, jak to niektórzy robią z lekkimi detektorami, drobne cele mogą nawet nie zostać zauważone. No i CZ ma mniejszy zasięg od takiego np. F70, pamiętaj o tym. A MXT, jeszcze ten nowy, PRO, z cewką 30 cm, jest mmmm :D Pozdrawiam!PS: Ale to tylko moje zdanie i tym, którym z CZ dobrze się powoli chodzi nic na niego nie będą mieli". Ja osobiście preferuje szybkie przemiatanie cewką.
VanWorden Napisano 20 Kwiecień 2011 Napisano 20 Kwiecień 2011 Camiuss - nie sugeruj się tym, że ktoś coś gdzieś tam sprzedaje. Od XLT ciężko jest coś lepszego znaleźć. MXT nie jest lepszy, jest prostszy, ale jak najbardziej godny polecenia. Enders ma rację z tempem chodzenia, ale w żadnym sprzęcie nie opłaca się szybko machać cewką. Sprzęty o największym zasięgu, takie jak Sovereign czy Etrac, znane są z tego, że są wolne, ale to nie zmienia postaci rzeczy, że są cholernie skuteczne.PozdrawiamVW
bikemax771 Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Ja bym osobiście wybrał CZ-3D jakby już nie było innego wyboru ,ale są jeszcze dzięki Bogu inne wykrywacze tańsze i to samo nimi się znajdzie pozdrawiam bikemax771
Camiusss Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Napisano 21 Kwiecień 2011 Bikemax771 jak to nie tajemnica to,które np.wykrywacze uważasz,że są tańsze i to samo nimi się znajdzie?Van czyli ogólnie mówiąc Sovereign ma większy zasięg niż XLT?Pozdrawiam
bikemax771 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Witam nie będę reklamował innych firm bo wiesz ten wątek jest Fisher CZ-3D vs Whites DFX ,sam się domyśl poczytaj trochę w necie o zasięgach i wykrywaczach na zachodnich stronach,nie jestem sprzedawcą wykrywaczy jestem neutralny więc nie muszę coś reklamować pozdr.bikemax771
bikemax771 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 A może znacie zasięgi CZ-3D podajcie bo mi podoba się ten wykrywacz i myślę o zakupie sam się chce przekonać jak śmiga w realu pozdro.bikemax771
bero501 Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Znajomy mial DFX i sprzedal . Wg mnie do DFX trzeba miec cierpliwosc tyle tych guziczkow itp. Wybralbym CZ-3 prostszy w obsludze i tez dobrze kosi monetki.
Klucznik Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Po sezonie chodzenia zamienilem Cz na f75 ale porównywalem na tym samym polu obydwa.Nie ma tu roznicy na monetki.O tyle lepszy F 75 bo mam ekranik z większą iloscia danych-identyfikacja.A tez CZ to sprzet zaprojektowany przed 15 laty to juz troche muzealny,nie kieruj sie wysoką ceną bo ta tylko w Polsce jest tak wysrubowana(chyba dealer nakupil tego jak był dolar silny).Do DFX tez mogę porównac bo sezon chodzilem z nim,to jest jednak calkiem innej filozofii wykrywacz.Duza iloscia ustawien nie ma co sie przejmowac bo srednio uzdolniony gosć który umie wyslać SMS-a potrafi to opanować.Tu jest jeszcze wiecej danych o znalezisku jak w poprzednio wymienionych.Klucznik z Klucz
VanWorden Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Camiusss - ogólnie" można to tak ująć, ale nie na wszystko i nie w każdym terenie. PozdrawiamVW
Camiusss Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Van czyli jednym słowem czytając dużo postów tutaj i na zagranicznych forach wychodzę z tego,że Minelaby są najlepsze...bo mają opatentowaną wieloczęstotliwość a na drugim miejscu Whitesy mają najlepszą czułość?Pozdrawiam:) i Wesołych Świąt.
VanWorden Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 Camiusss - jak mnie dociśniesz do muru to będę musiał coś takiego przyznać, ale i tak sądzę, że świadomy użytkownik XLT w 88% sytuacji owinie sobie użytkownika wieloczęstotliwościowca wokół palca;-)Pozdrawiam ŚwiątecznieVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.