Skocz do zawartości

Jak to robią fachowcy archeo"

esus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Siwy_x,z tego co widać na zdjęciach teren jest/był ogrodzony
więc jakieś kundle tego nie rozciągną,zresztą niewiele by miały radości z kości w takim stanie,

tu możemy mówić o systemie wartości,bo to że kości leżą na wierzchu podczas prac archeo wg Ciebie jest to brak poszanowania?
rozumiem,gdyby archeo się zwinęli do domu a kości porzucili pod płotem na kupce-to wtedy by można tak twierdzić

Myślę że w takiej sytuacji jak nam przedstawiono na zdjęciach nie można mówić o braku poszanowania
Napisano
hebda gdyby archeo się zwinęli do domu a kości porzucili pod płotem na kupce-to wtedy by można tak twierdzić"
popatrz na trzecie zdjęcie w pierwszym poście i przeczytaj go sobie...albo ci go zacytyję:
Powiem szczerze że troche miałem mieszane uczucia tym bardziej że kości te leżały tak cały weekend."

i tym trudnym sposobem dotarliśmy do miejsca w którym po wymianie 10ciu postów wymyśliłeś to co ja napisałem na początku...

pozdrawiam!
Napisano
Zabezpieczenie szczątków doczesnych niewątpliwie należy do archeologów.
To jak na nie reagujemy to już inna sprawa, sprawa światopoglądu i poziomu percepcji.
Dla niektórych to jedynie tkanka kostna, a dla innych ludzkie szczątki, którym należy się szacunek.
Niemożliwym jest pogodzenie dwóch tak odległych od siebie sposobów postrzegania.
Napisano
A moim skromnym zdaniem, skoro WKZ i niebiescy za garść pfenigów z 19 wieku ( wątek z forum ) robią z piszczałkowca PRZESTĘPCĘ, to tu powinno się dać tym archeo z ich WKZ zarzuty i wyrok medialny za zbezczeszczenie szczątków ludzkich. Zwykłego maluczkiego łatwo skasować, ale co innego światowy archeolog i WKZ :(
Napisano
Pare lat temu bylem w Bydgoszczy po zakończeniu prac archeo pozostały niesprzątnięte szczątki ludzkie wokół kościoła Dopiero moja interwecja u proboszcza doprowadziła do tego ze przyjechał patrol policji z jakimś archeologiem i pozbierali resztki do worków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie