Skocz do zawartości

PLECAK KOSTKA

pawel2213

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ło człowieku szerokie szelki do kostki to temat rzeka :) Moja rade weź nożyczki,odetnij od trójkąta elementy zaznaczone na czerwono,przypnij metalowe uszka od szelek do haczyków od tornistra (górnych),następnie nożyczkami odetnij w cholerę dolne cienkie od tornistra i przez te metalowe uchwyty od kostki przewlecz paski zaznaczone na niebiesko.Ja tak zrobiłem w mojej pierwszej kostce :)

Napisano

Na dole powinno wyjść coś takiego.A co do miejsca łączenia górnych szelek z uchwytami to miejsce powyżej możesz przynitować albo przyszyć żeby uchwyty nie latały :)

Napisano

pawel2213 czyś Ty oszalał? chcesz ciąć szelki?

ten trójkąt zaznaczony przez kol.marv rozetnij piłką,zdejmij z niego szelki bezinwazyjnie.

rozpruj wzmocnienie na szwach zaznaczone na czerwono
Tylko nie materiał ale same szwy!
potem nałóż szelki na to wzmocnienia i razem z nim doszyj do kostki,potem druga szelka tak samo,na koniec zaszywasz wzmocnienie zaznaczone na czerwono

użyj dobrej nitki,mocnej igły,naparstka bo czasem ciężko przechodzi przez materiał

troczki z haczykami mogą luźno latać,ja swoje założyłem na trok na klapie

zrobisz jak chcesz,ale pamiętaj że szelki są bawełniane,jak przetniesz to będą się pruć nitka za nitką

zdrów

Napisano
Heh,moja opcja połączenia górnych szelek jest mało estetyczna,ale chyba dół jest ok co nie? na dole żeby nie ciąć wąskich możne je tez gdzieś zaczepić.
Napisano
na dole kostki są oczka,przez nie wystarczy przewlec dół szelek ze sprzączką,tak jak w każdym innym plecaku

podałem swój sposób,jak każdy zrobi to jego broszka:)
Napisano
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/fotka1124.jpg
na dole mam tak samo :)

co do tych troczków dusicielek" z dołu tornistra,wywaliłem je w cholerę
tj rozciąłem szew,zdjąłem i wrzuciłem do plecaka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie