wilzken Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam serdecznie. Wczoraj w miejscu francusko-rosyjskiej wyszły mi takie fanty, cz może ktoś rozpoznaje od czego mogą być te elementy:
sza.man Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 identyczną nabijkę kopnąłem na napoleońskim obozie gdzie nie było walk więc raczej francuska
wilzken Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 Dzięki Sza.man za potwierdzenie moich domysłów. Co do tej nabijki, to dobrze myślę, że była ona zamocowana na torbie?
wilzken Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 Dzięki Jacek. Ja też myślę, że to panewka od muszkietu. Interesuje mnie to, czy może pochodzić ona od muszkietu z okresu pobytu Napoleona na Warmii i ewentualnie do której z walczących stron należał ten muszkiet (rosyjski, pruski czy też francuski)?
wilzken Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam serdecznie. Wczoraj w miejscu francusko-rosyjskiej wyszły mi takie fanty, cz może ktoś rozpoznaje od czego mogą być te elementy:
wilzken Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Część klamry, czy ozdoba z jakiejś torby, sakwy?
tiabu Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Ta nabijka z 3 fotki może być od flinpasa (pas karabinowy). Niestety nie wiem jakiej armii, napoleońskie były chyba w kształcie półksiężyca, więc może Rosja lub Prusy. Pozdr.
Pytanie
wilzken
Witam serdecznie. Wczoraj w miejscu francusko-rosyjskiej wyszły mi takie fanty, cz może ktoś rozpoznaje od czego mogą być te elementy:
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.