guru800 Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam. Mam na imię Łukasz. 3 dni temu kupiłem Garretta 150 i jeszcze się go uczę (wykopuję wszystko co piszczy - tak jak ktoś kiedyś na forum pisał). Byłem dzisiaj na plaży nad jeziorem, wykopałem mnóstwo dinksów z puszek, folii aluminiowej i kapsli. Znalazłem też 2,85 zł i jakiś pierścionek. Chciałbym pochodzić za jakimiś starymi monetami czy innymi fancikami. I tutaj moje pytanie - gdzie najlepiej? czy na polach czy w lasach czy może jeszcze gdzie indziej? Mieszkam nie daleko Katowic - może ktoś zna jakąś fajną miejscówkę dla początkującego? Wczoraj byłem na polu ale jedyne co znalazłem to stary łańcuch, zakrętki od słoików i kawałki drutu.PS: przepraszam jeżeli wybrałem złe forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 nie zbieram monetek ale szukaj tam gdzie się ludzie kręcili! polne drogi , niedaleko kapliczek(czasem jakiejś babci z portmonetki na majówce mógł wylecieć grosik:) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 i poszukaj też informacji jak ustawić Ace 150, bo jest to proste, a zaoszczędzi Ci kopania drobnych nie-kolorowych przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Wítam.Na to że ktoś wskaże miejscówkę to bym nie liczył:),dużo czytaj o swoim terenie i sam wybíeraj miejsca do píkania+ to co koledzy pisząPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Od siebie polecam okolice starych wiatraków,brzegi rzek,nieistniejące już karczmy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 jakieś ścieżki leśne itp ale lepiej ustaw dyskryminacje bo kapsli i zawleczek nie brakuje u nas:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 A ja Ci radzę nie dyskryminować zrywek. Przy okazji wytniesz cenniejsze znaleziska.A ogólnie to powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 zacznij od historii swojej okolicy... stare mapy porównaj z mapami satelitarnymi i wybierz miejsce.Ja na przykład szukam wiatraków,młynów w takich miejscach,można znaleźć fanty takie jak monetki,ale nie ma na to reguły. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 no i uważaj na zakamuflowanych Niemców w Twojej okolicy:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.