Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk

jacko33

Pytanie

Napisano

Witam.
Jak w temacie. Od jakiej broni jest to pocisk? Długość ok 33mm szerokość 9-10mm. Od spodu pocisk jest gładki.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdro. J"

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pocisk na 100% nie jest ołowiany i nie ma płaszcza. Jest całkowicie gładki więc nie ma nawet miejsca po płaszczu czy tym podobnych. Co do suwmiarki niestety nie jestem w domu więc nie mogę może jutro ale wymiary dużo się nie zmienią
Napisano
Mój trochę mniejsze ścięcie, pewnie to w związku z ty osłonięciem. Jutro zmierzę suwmiarką i podam zobaczymy czy się potwierdzi. Wszystkim dziękuję. Pozdrawiam.J"
Napisano

Witam.
Jak w temacie. Od jakiej broni jest to pocisk? Długość ok 33mm szerokość 9-10mm. Od spodu pocisk jest gładki.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdro. J"

Napisano
Niestety padł aparat i narazie tylko taka fota. A jak rozpoznać czy to pocisk czy rdzeń? To coś jest gładki nie widać na nim jakiś rys czy tym podobnych. Jest dość ciężki.
Napisano
Witam.
Kształtem zapodobuje do pocisku z MG-131,ale pewności nie mam. Jak Ave Danzig to obejrzy to udzielí pewnie konkretnej odpowiedzi.
Pozdro.
Napisano
Pociski MG 131 miały pierścień wiodący, a krzatłtem to bardziej przypomina 203 mm.
CZy to jest pocisk ołowiany w płaszczu miedzianym ?
Innymi słowy czy na dnie pocisku jes ołów czy stal ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie