Cromwell Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Witam!Dzisiaj nie mam zdjęć tego naboju. Podam wymiary: długość całkowita ok. 73,3 mm, długość łuski 51 mm, kaliber ok. 7,4 mm. Łuska z kryzą , pocisk tepołukowy. Na dnie łuski bicia (nie mogę odczytać dokładnie), chyba 939?, SMT?Pozdrawiam
Skok Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Mannlicher carcano - 7,35x5.Zamiast SMT jest SMI no i ta kryza to nie kryza a wtok. W sensie wygląda to jak w łuskach od mausera. Ten nabój to włoska pamiątka po Niemcach.Pozdr
Cromwell Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Zgadza się. Dziękuję. SMI - Societa Matallurgica Italiana, de Campo Tizzoro (Toscana).
marpyp Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Witam :)Jak mogę to wkleję zdjęcie. Mannlicher carcano - 7,35x5Pozdrawiam.
Question
Cromwell
Dzisiaj nie mam zdjęć tego naboju. Podam wymiary: długość całkowita ok. 73,3 mm, długość łuski 51 mm, kaliber ok. 7,4 mm. Łuska z kryzą , pocisk tepołukowy. Na dnie łuski bicia (nie mogę odczytać dokładnie), chyba 939?, SMT?
Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.