zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 Witam szanownych kolegów.Ostatnio znalazłem kilka nieśmiertelników pruskich wzór 1878 i 1914,ale jest mały problem w moich okolicach nie było żadnych bitew.To na pewno nie jest miejsce pochówku.Więc skąd się znalazły na polu??????????Rozbrojenie oddziału?Może inne hipotezy?Pozdrawiam
HU13ERT Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Nie napisałeś nic na temat przybliżonej lokalizacji (choćby województwa), od razu wykluczasz bitwy i miejsca pochówku. Nie wiadomo jakie są bicia na tych nieśmiertelnikach. Jakiej Ty odpowiedzi oczekujesz? Jaki to wzór 1914?
zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 http://www.westernfrontassociation.com/great-war-on-land/weapons-equipment-uniform/1033-identifying-dead-short-study-identification-tags-1914-1918.html
HU13ERT Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Bardzo ciekawy link o nieśmiertelnikach ale co z niego wynika?Bo chyba nie to, że jest w nim gdzieś wz. 1914?
zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 O.k ,mój angielski jest kulawy,sorki.Chodzi mi o to ze jedne są mniejsze drugie większe.Na razie moczą się w oliwce,pózniej wrzucę fotki.Kilkanaście kilometrów od mojej miejscowości były potyczki w czasie 1 wojny,ale nie w moich okolicach.Dlatego zastanawiam się skąd się znalazły.Z góry zaznaczam ze nie jestem profanem nekropoli.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.