zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Witam szanownych kolegów.Ostatnio znalazłem kilka nieśmiertelników pruskich wzór 1878 i 1914,ale jest mały problem w moich okolicach nie było żadnych bitew.To na pewno nie jest miejsce pochówku.Więc skąd się znalazły na polu??????????Rozbrojenie oddziału?Może inne hipotezy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Nie napisałeś nic na temat przybliżonej lokalizacji (choćby województwa), od razu wykluczasz bitwy i miejsca pochówku. Nie wiadomo jakie są bicia na tych nieśmiertelnikach. Jakiej Ty odpowiedzi oczekujesz? Jaki to wzór 1914? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 http://www.westernfrontassociation.com/great-war-on-land/weapons-equipment-uniform/1033-identifying-dead-short-study-identification-tags-1914-1918.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Bardzo ciekawy link o nieśmiertelnikach ale co z niego wynika?Bo chyba nie to, że jest w nim gdzieś wz. 1914? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 O.k ,mój angielski jest kulawy,sorki.Chodzi mi o to ze jedne są mniejsze drugie większe.Na razie moczą się w oliwce,pózniej wrzucę fotki.Kilkanaście kilometrów od mojej miejscowości były potyczki w czasie 1 wojny,ale nie w moich okolicach.Dlatego zastanawiam się skąd się znalazły.Z góry zaznaczam ze nie jestem profanem nekropoli.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.