Jump to content

Co to za moneta ?

Recommended Posts

Witam,
posiadam takową monetę...mógłby mi ktoś cokolwiek o niej napisać. Rocznik jest mi znany:P...ale w jakim państwie była w obrocie, z jakiego materiału są wykonane itp.??? Wszystkie info mile widziane. Z góry dzięki...pozdrawiam!:)

A co oprócz wartości sentymentalnej dla kolekcjonera może jeszcze przedstawiać ta moneta...chodzi mi tu o aspekt materialny??? Oczywiście jeżeli posiadają Państwo więcej info to proszę pisać.
Dzięki;)

Sprawdzałam już wcześniej na allegro, ale chciałabym uzyskać fachową opinię co do możliwej wartości monetki.
Bo jak to na portalach aukcyjnych bywa...wielu ludzi ma coś - nie wie co, sprzedaje za jakiekolwiek pieniądze które mu zaproponują...a jak wiadomo na tego typu handlarskich portalach - oferowana kwota nie jest zawsze odzwierciedleniem rzeczywistej wartości materialnej. Także gdyby ktoś fachowo wycenił...byłabym wdzięczna.:)

z tym może być kłopot ...

Zasadniczo chyba nikt nie jest w stanie podac konkretnej kwoty, ewentualnie od-do ...
Każda taka wycena na odległość, obdarzona jest błędem, a faktyczną, bardziej precyzyjną wartość, mógłby ocenić fachowiec-numizmatyk, który organoleptycznie mógłby ocenić jej stan, wygląd i inne rzeczy mające wpływ na wycenę.

.wielu ludzi ma coś - nie wie co, sprzedaje za jakiekolwiek pieniądze które mu zaproponują...a jak wiadomo na tego typu handlarskich portalach - oferowana kwota nie jest zawsze odzwierciedleniem rzeczywistej wartości materialnej."

dobre. Każda rzecz jest tyle warta ile są w stanie za nią zapłacić ludzie. Wystaw ją za więcej niż schodzi na alle to nikt jej nie kupi :D
Ale zawsze będzie się mogła koleżanka/kolega cieszyć ze ma coś co warte jest miljony" ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information