wojlomza Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Witam serdecznie jak nie ten dział to przepraszam. Poszukuje kiążki, tytułu książki o monetkach a raczej opisująca monetki wystepujące na naszych ziemiach, polskich ziemiach. Za pomoc z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomyss Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Mam 2:Tadeusz Kałkowski Tysiąc lat monety polskiej" Spis wg. lat i władców troszkę o odmianach duże (czarno-białe) foty, roszkę" historii. Polecam - co trafiłem to tam była :)A. Suchanek A. Kurpiewski Katalog popularny monet polskich i z polską związanych wybitych po roku 1915 oraz monet zastępczych władz lokalnych z ziem polskich" (mam z 2007 r. może są nowsze...) Ceny, odmiany, roczniki, fotki każdej (małe dość niestety). Też polecam szczególnie 2 część (notgeldy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojlomza Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Wielkie dzięki, poszukuje właśnie takich książek. Bo chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o monetach które znajduję. Jeszcze raz dzięki, zasięgnę lektury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojlomza Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Mi bardzo przypadła do gustu stronka z netu właśnie znalazłem: www.m4n.pl/index.php przeglądam i jest wszystko czego potrzebuję. Może również i komuś się przyda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.