wojlomza Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Witam serdecznie jak nie ten dział to przepraszam. Poszukuje kiążki, tytułu książki o monetkach a raczej opisująca monetki wystepujące na naszych ziemiach, polskich ziemiach. Za pomoc z góry dziękuje.
nomyss Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Mam 2:Tadeusz Kałkowski Tysiąc lat monety polskiej" Spis wg. lat i władców troszkę o odmianach duże (czarno-białe) foty, roszkę" historii. Polecam - co trafiłem to tam była :)A. Suchanek A. Kurpiewski Katalog popularny monet polskich i z polską związanych wybitych po roku 1915 oraz monet zastępczych władz lokalnych z ziem polskich" (mam z 2007 r. może są nowsze...) Ceny, odmiany, roczniki, fotki każdej (małe dość niestety). Też polecam szczególnie 2 część (notgeldy)
wojlomza Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Wielkie dzięki, poszukuje właśnie takich książek. Bo chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o monetach które znajduję. Jeszcze raz dzięki, zasięgnę lektury.
wojlomza Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Mi bardzo przypadła do gustu stronka z netu właśnie znalazłem: www.m4n.pl/index.php przeglądam i jest wszystko czego potrzebuję. Może również i komuś się przyda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.