Eastlegion Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Silny? F2 z bateriami waży 1,3 kg, a Solaris 1,5 kg.200 gram to przeca żadna różnica...
kropas Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Polecam F2:)Sprzęt super,dla początkującego jak najbardziej się nadaje,zdecydowanie szybszy od ACE 250,lżejszy,mocarna cewka nawet wielokrotne trafienie w kamień nie uszkodziło mojej cewki.Sprzęt kapitalny na kolorek,kosiara na monety:)Jeżeli kupisz nie pożałujesz,podobny do F2 jest Teknetics Alpha,też go ludzie chwalą(zresztą jak i inne modele Teknetica)Proponuje ci F2 będziesz bardzo zadowolony
jacho Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Prosiłem żebyś sobie poszukał. Doczepisz się do jednego słowa i starasz się mi dowalić.Proszę sobie poszukać. Nie będę za Pana odwalał roboty. Wspominają że może być" bo są cewki eliptyczne które radzą sobie świetnie. Ta od ACE taka nie jest. Jednak taka jest ogólna reguła i tyle. Dlatego się o tym wspomina. F2 namierza dokładniej i tyle.
Motyk Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 do Wosiu:solaris na pewno jest wykrywaczem bardziej uniwersalnym i dającym większe możliwości, ale nie wiem czy się nadaje na 1szy wykrywacz, bo nigdy z Solarisa nie korzystałem.Dziś przyszła mi Alpha 2000 więc zrobię jakieś testy w powietrzu oraz w ziemi.Na szybko test w powietrzu (czułość 80%):1gr - 21 cm5gr - 25 cmŁuska mauser - 29cm
Wosiu Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 Panowie Mieliście mi Doradzić a nie się sprzeczać ;pChyba wybiore Fishera f2
tyfus Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 radzę niektórym pohamować swoje wypowiedzi - to dział sprzęt poszukiwaczy" a nie forum polityczne.
Enders Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Raptile - nie wiem co chcesz udowodnić... ja natomiast nadal uczulam i będę uczulać - podobnie jak jacho - namierzanie w Ace jest O WIELE trudniejsze niżeli w F2, gdzie cewka odbiorcza jest OKRĄGŁA i ma tylko 10 cm (licząc od uzwojenia do uzwojenia to 9cm). W Ace jest eliptyczna, więc siłą rzeczy namierzanie jest mniej dokładnie. Jeszcze odnośnie tego namierzania - nie zalicza się do niego tylko i wyłącznie pokazywania w dokładnym położeniu i dokładnej wielkości obiektu. F2 posiada skalę głębokości, w calach, która uruchamia się automatycznie po wciśnięciu pin point. I naprawdę jeśli chodzi o monetki i drobnicę skala ta nie kłamie. A Ace? po wciśnięciu pin point zapala się tylko PINPOINT", a kwadraciki pokazują siłę sygnału, czyli prościej mówiąc ajwięcej będzie wtedy jak moneta będzie na środku cewki". Ale na cholerę mnie to? Na słuch i już! A nie siła sygnału... A jeszcze do jacha - nie ma co szukać po internecie, forach i wysłuchiwać głupot zagranicznych użytkowników, którzy F2 czy Ace widzieli najwyżej na filmiku na YT. A teraz coś dalej do Raptile... wykonanie to także dwie różne strony i trzeba się poważnie zastanowić. Bo faktycznie dany sprzęt może być najlepszy dla każdego. Co z tego, że Ace ma do niczego plastik, skoro F2 jest nierozbieralny Waszymi sposobami (ja mam na niego sposób idealny)? Co z tego, że Ace nie posiada ID cyfrowej, ma mały zasięg, skoro F2 jest przecież wg Was sprzętem do d**y, bo robiony przez FTP? A teraz do kolegi Wosia - wybór należy wyłącznie do Ciebie. Ja F2, podobnie jak myślę - jacho, nie bronię. Chcę tylko udowodnić, że jest to sprzęt tańszy i jednocześnie lepszy od Ace 250. Jeśli wybierzesz F2, na pewno będziesz zadowolony. Na pewno moderator czytając ten post nie będzie zadowolony; przepraszam za to, że odbiegam nieco od dyskusji, ale naprawdę wszyscy wiemy, co się czuje, jeśli ktoś pisze o czymś, czego tak na prawdę nie zna i to dodatkowo chce kogoś sprowadzić na tę złą" ścieżkę. Niech post ten będzie przestroga dla wszystkich. Pozdrawiam!
samulb Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Wosiu, weź Ty najlepiej kup tego Solarisa. Namierzania takiego ja F2 może miał nie będzie (chociaż to cewka okragły koncentryk) ale możliwościami przebija i Ace 250 i F2, i dodatkowo masz i statyk i mix statyka z dynamikiem, i serwis pod ręką jakby coś nie grało.
samulb Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Okrężna5, czytaj ze zrozumieniem, pisałem o SOLARISIE.
Camiusss Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Widzę,że co niektórzy planują hajtać się z wykrywaczem,że im nie podoba się kształt i kolor.A ja myślałem,że ciągle chodzi o osiągi,i dyskryminację :)Widzę,żyłem w niewiedzy :D
Cpt.Nemo Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Tak, zyles w niewiedzy :)Dzis wykrywki sa juz tak doskonale ze wypada miec zyczenia i co do estetyki wykonania. Masz trzy-cztery z porownalnymi osiagami, wiec wybierasz ta co Ci sie bardziej podoba. Tak jak z kobieta nie dosc ze madra i gospodarna ale fajnie jak by i jeszcze ladna przy tym byla :)Niektorym zreszta tylko to ze ladna wystarcza, a kobieta rzecz o niebbo wazniejsza od wykrywki.
chavez Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 drobnica ! ace 250 ! na allegro są w fajnych cenach na wartości nie tracą a i w obsłudze jest bardzo miły !
Camiusss Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Kolego Chavez to samo można powiedzieć o Teknetics Alpha2000 dużo nie stracisz na wartości a i osiągi są porównywalne jak nie lepsze i kosztuje taniej:)
kamilen444 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Jakbym miał pieniądze to kupiłbym tekneticsa alfę duzo o niej dobrego czytałem w dodatku ma 5 lat gwarancji to wiecej o 3 lata od garretta i fishera
małrer Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 zostan kolego przy sprzęciku ze stajni Teknetics żałowac nie będziesz na pewno zdrów
Cpt.Nemo Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 No juz nie zartujcie z ta Alpha :) sprzet niby podobny i osiagniecia zblizone i tanszy bo nie ma pinpointera :) czyli raczej mozna go porownac do ACE 150 :)W klasie ACE 250 to raczej Gamma 6000 moze startowac, ale to juz inna kategoria cenowa :)
Enders Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Chyba Delta 4000 kolego, bo Gamma to całkowicie innej klasy sprzęt...
Enders Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Albo z E-Trac'iem..:D:D:D Wszystko było by OK, tylko panie Cpt. Nemo jakiś szybki i narwany jesteś - dwa razy pomyśleć, zanim się coś napisze!Pozdrawiam!
małrer Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 co wy porównujecie proszę zapoznac się z wyrobami firmy fisher i dowiecie się że bebechy są te same czyli alpha ma f2 i tak do przodu konczwszy na Teknetics T2 bez porównań do ace sprzęt jest lebszy lepiej wykonany trwalsza cewka w Teknetics nic dodac nic ując w tym przedziale cenowyb a porównywanie teka do ace to niesmaczne panowie radzę zobaczyc w akcji alphę lub deltę zdrów
hubertd Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Panowie nie ma co porownywac ace250 (kiedys mialem przez rok) do T2 (obecnie chodze) naprawde duza dziura miedzy nimi!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.