pako151515 Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Witam. Piszę w imieniu mojego kolegi, otóż ma problem z Garretem 150. Jak rusza to daje fałszywe sygnały. Próbowaliśmy wymienić baterie, wysuszyć cewkę ale bez skutku --> http://www.youtube.com/watch?v=xoX53qCIjFQ Proszę o fachową poradę.
SHarky Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Wygląda jak zwyczajne rostrojenie na rdzawym polu, ale na filmie pokazane jest miejsce w zabudowaniu gdzie rzecz jasna w brud metali i zakłóceń.pozdrawiam
robo24 Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Pomagało ustawienie cewką z dala od metalowych przedmiotów,ustawienie czułości na minimalną i pozostawienie w spokojuna ok. 20min. Kiedy przestanie wariować zwiększyć czułośćo 1 wyżej, poczekać i działać tak aż całkiem się uspokoi.Zdarzyło mi się to parę razy i ten sposób pomagał. Nie potrafię określić przyczyny takiego zachowania wykrywacza.
jigga Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 1. Owiń uczciwie kabel.2. Nie machaj cewką nad resztą wykrywacza.3. Testy rób na zewnątrz.
devill_2006 Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Takie sprawdzanie detektora jak na filmie można w buty sobie wsadzić. Po pierwsze ustaw cewkę w pozycji roboczej bo w ten sposób jak prezentujesz to na filmie masz przewód w zasięgu sondy.
talgo Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 idąc tropem SHarky próbowałeś używać wykrywacza w terenie bo w domu to i ja nie pochodzę z wykrywaczem
jacho Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 A mi się wydaje że Pan pako to nie idiota i testował wykrywacz w kilku innych pozycjach. Nie ograniczył się jedynie do pomachania przed kamerą i na tej podstawie nie prosi o opinię.Sprawa druga to fakt, że niezależnie od tego jak ustawiony jest kabelek i że test jest w domu, to nie powinien się tak zachowywać i tyle. Wpływ EMI w pomieszczeniu wygląda inaczej.Ale ja inny jestem i się nie znam.
pako151515 Napisano 29 Marzec 2011 Autor Napisano 29 Marzec 2011 Dziękuje jacho za wytłumaczenie osobą, że nie ograniczyłem się jedynie do pokoju bo pierwsze takie zachowanie kolega zauważył w terenie i była walka, żeby to zniwelować lecz bez skutku. Sytuacja wygląda jakby coś z cewka było nie tak ponieważ kablem machałem i jest ok. Wystarczy lekko zabujać cewka i się odzywa.
jacho Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Tutaj facio ma podobny problem, tylko z innym garrettem.http://www.youtube.com/watch?v=jUhO8vaPByETrafiłem też na inny filmik gdzie kolejny majta cewką w ten sam sposób i cieszy się że już nie ma fałszów. Z tego co pamiętam to serwis usunął usterkę. Więc nie chcę martwić ale tutaj też może się tak skończyć.
midscen15 Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Sprawdź kabel łączący cewkę z detektorem. Może być winna wtyczka. Ogólnie rozkręć wtyczkę i sprawdź kabel.
lukasbar Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 kiedyś podobną sytuację miałem z 250 nawet wyłączyć się nie dało dopiero twardy reset :) bateriami po włożeniu to samo podjechałem do sklepu i kupiłem nowe baterie chodź stare jeszcze były ok problem zniknął jak po dotknięciu różdżką powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.