Skocz do zawartości

Ratujcie Garrett Ace150

pako151515

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Piszę w imieniu mojego kolegi, otóż ma problem z Garretem 150. Jak rusza to daje fałszywe sygnały. Próbowaliśmy wymienić baterie, wysuszyć cewkę ale bez skutku --> http://www.youtube.com/watch?v=xoX53qCIjFQ Proszę o fachową poradę.
Napisano
Wygląda jak zwyczajne rostrojenie na rdzawym polu, ale na filmie pokazane jest miejsce w zabudowaniu gdzie rzecz jasna w brud metali i zakłóceń.
pozdrawiam
Napisano
Pomagało ustawienie cewką z dala od metalowych przedmiotów,
ustawienie czułości na minimalną i pozostawienie w spokoju
na ok. 20min. Kiedy przestanie wariować zwiększyć czułość
o 1 wyżej, poczekać i działać tak aż całkiem się uspokoi.
Zdarzyło mi się to parę razy i ten sposób pomagał. Nie potrafię określić przyczyny takiego zachowania wykrywacza.
Napisano
Takie sprawdzanie detektora jak na filmie można w buty sobie wsadzić. Po pierwsze ustaw cewkę w pozycji roboczej bo w ten sposób jak prezentujesz to na filmie masz przewód w zasięgu sondy.
Napisano
A mi się wydaje że Pan pako to nie idiota i testował wykrywacz w kilku innych pozycjach. Nie ograniczył się jedynie do pomachania przed kamerą i na tej podstawie nie prosi o opinię.

Sprawa druga to fakt, że niezależnie od tego jak ustawiony jest kabelek i że test jest w domu, to nie powinien się tak zachowywać i tyle. Wpływ EMI w pomieszczeniu wygląda inaczej.

Ale ja inny jestem i się nie znam.
Napisano
Dziękuje jacho za wytłumaczenie osobą, że nie ograniczyłem się jedynie do pokoju bo pierwsze takie zachowanie kolega zauważył w terenie i była walka, żeby to zniwelować lecz bez skutku. Sytuacja wygląda jakby coś z cewka było nie tak ponieważ kablem machałem i jest ok. Wystarczy lekko zabujać cewka i się odzywa.
Napisano
Tutaj facio ma podobny problem, tylko z innym garrettem.
http://www.youtube.com/watch?v=jUhO8vaPByE

Trafiłem też na inny filmik gdzie kolejny majta cewką w ten sam sposób i cieszy się że już nie ma fałszów. Z tego co pamiętam to serwis usunął usterkę. Więc nie chcę martwić ale tutaj też może się tak skończyć.
Napisano
kiedyś podobną sytuację miałem z 250 nawet wyłączyć się nie dało dopiero twardy reset :) bateriami po włożeniu to samo podjechałem do sklepu i kupiłem nowe baterie chodź stare jeszcze były ok problem zniknął jak po dotknięciu różdżką
powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie