Skocz do zawartości

Pochwa od bagnetu grass-jak ją wyczyścić.

arus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem raczej laikiem w temacie,dlatego chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej wyczyścić i bardziej nie zniszczyć pochwę i sam bagnet.Ostrze bagnetu jest w dobrym stanie gorszy jest stan pochwy ale niema dziur są tylko wżery. Arek.

Przypuszczam że do pochewki wystarczy elektroliza, albo może nawet tylko druciana szczotka na wiertarce. Daj fotkę, będzie łatwiej.

Jeżeli chodzi o bagnet to już gorsza sprawa bo zachowały się w nim orginalne okładki i dobrze by było ich nie uszkodzić.

Pozdr :)

Witam to jest fotka tej pochewki,po zastanowieniu wyczyszcze ją tylko ręcznie i pociągne parafiną i niebęde kombinował z rączkom tylko znajdę zatrzask ,Myślę że powinno to nieźle wyglądać a polerka da rade ostrzu nie niszcząc go. Arek.

Nie pleruj ostrza bo będzie to naprawdę kiepsko wyglądało (taka odpustowa błyskotka" Ci wyjdzie). Nie rób też elektrolizy bagnetowi, bo jego okładki tego nie przeżyją. Pochewkę możesz wrzucić do elektro, ale możesz też przelecieć ją na wiertarce jak pisałem wcześniej.
Zdrów!

Dzięki,nie jestem pewien czy jestem wstanie dopolerować do idealnej gładzi a nie wiem jak wyjdzie na chropowatym podłożu a szkoda byłoby sknocić,doradźcie co zrobić(oksydowanie wykonywałem pierwszy raz,zgodnie z przepisem z forum)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie