sacapotras Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 Ryc.1 Proszę o wydatowanie tych bagnetów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacapotras Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 Ryc.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Rozszyfrowanie obaczków" na głowicy zdradzą Ci tylko numer broni. Ogólnie jest to czachosłowacki bagnet eksportowy Vz. 1923.Pozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal_etz Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Perskie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Niby tak, bo wcześniej tak zwano Iran, a tam głownie je wysyłano.Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacapotras Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 Numerów nie muszę rozszyfrowywać, bo pismo arabskie nie jest mi obce, sądziłem że po jakichś innych cechach da się ustalić przybliżoną datę. Ale już wiem sporo- bagnety wyprodukowano w Czechosłowacji po 1923 roku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sacapotras
Ryc.1 Proszę o wydatowanie tych bagnetów.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.