noe78 Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Widział ktoś coś takiego? Proszę o jakie kol wiek informacje na temat tego typu noży?
noe78 Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Widział ktoś coś takiego? Proszę o jakie kol wiek informacje na temat tego typu noży?
noe78 Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Dodam ,że został znaleziony pod korzeniami starego drzewa.
zukuri Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Samoróbka. Zastanawia mnie tylko, co artysta miał na myśli tworząc te dziwne ząbki na grzbiecie. Nóż miał pełnić dodatkowo rolę piłki, czy raczej harpuna ?Pozdrawiam, Piotr.
HD1940 Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Też myślę, że to samoróbka, ale stawiam na oszczep lub dzidę służącą np. do dobijania zwierzyny przez kłusownika.
zukuri Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Ja bym chyba wolał ranną zwierzynę widłami dobijać, niż bronią, która przez nacięte zęby sprawi spore kłopoty z zadaniem powtórnego ciosu ... Nim bym wyszarpał po pierwszym pchnięciu , ranne zwierze mogłoby mi się zrewanżować...Chętnie bym natomiast takiego ustrojstwa użył do zadania pierwszego ciosu- ostrze z rany raczej się samo nie wysunie, utrudniając rannej zwierzynie ucieczkę przez zarośla...Pozdrawiam, Piotr
Pytanie
noe78
Widział ktoś coś takiego? Proszę o jakie kol wiek informacje na temat tego typu noży?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.