kickerman Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 Witam.Znalazłem dzisiaj takie coś w lesie.Od czego może być ten pocisk?Wygląda na cały więc zostawiłem tam co znalazłem i nie brałem bo nie mam pojęcia co to i od czego.Gdyby ktoś wiedział od czego to jest to proszę o info.
Thomson. Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 Jest to pocisk do granatnika niemieckiego tzw garłacz". Niebezpieczny. Dobrze że został.Zdrów
kickerman Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 zapomniałem dodać że u góry ma jakąś zaślepkę ale to nie jest stal. (jakiś zapalnik? )
kickerman Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 rozumiem że przy uderzeniu tam w tą górna część eksploduje ?
kopijnik2 Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 saperzy będą wiedzieć - od czego zdetonuje...
kickerman Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 dobra dzięki za info bo taki miałem zamiar z saperami bo to dość płytko było i nie chciałbym żeby jakieś dzieciaki to znalazły
Pytanie
kickerman
Witam.
Znalazłem dzisiaj takie coś w lesie.
Od czego może być ten pocisk?
Wygląda na cały więc zostawiłem tam co znalazłem i nie brałem bo nie mam pojęcia co to i od czego.
Gdyby ktoś wiedział od czego to jest to proszę o info.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.