SALSAL Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 Coś takiego wpadło mi w ręce. Może ktoś z kolegów wie co to za odznaka?Kiedyś widziałem podobną ale nie ażur. z tyłu miała trzycyfrowy numer wtórnie wydrapany.Wg mnie przedmioty i litery tworzą skrót CBL lub BL.C-gałązka, B-widoczna litera,L-średnicomierz(klupa),ale mogę się mylić. To tylko moje skojarzenia.Pytałem wśród leśników ,ale nikt mi jej nie zidentyfikował.Może wśród kolegów ,którzy zbierają przedmioty związane z leśnictwem jest ktoś kto posiada wiedzę na temat tej odznaki.
abcd Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 GBL ? przed wojną i w pierwszych latach powojennych funkcjonowały Gimnazja Leśne kształcące średni personel dla leśnictwa,może tu coś jest na rzeczy
SALSAL Napisano 20 Marzec 2011 Autor Napisano 20 Marzec 2011 To raczej nie będzie Gimnazjum Leśne. Po II wś funkcjonowały Państwowe Licea Leśne"np.w Ojcowie,Limanowej i innych miejscowościach, które zostały potem przemianowane na technika leśne.Miały swoje odznaki,są zupełnie inne w stylistyce.Wszystkie mają nazwę miejscowości.Ponawiam prośbę, może ktoś z kolegów spotkał się z taką odznaką?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.